PELABUR EMAS PERAK

April 10, 2011

Seremban-kl-ipoh

Assalamualaikum sumer...

Rutin biasa tiap-tiap bulan aku ialah balik umah mak dan umah mak mertua..cam biasa dari semban hari jumaat pukul 9 malam baru bertolak ke umah mak kl...ingat kan kejap je kul 8 lebih kuar, sampai umah mah kul 11 lebih...skali jem tension je..

pastu esoknya kul 2ptg dah bertolak ke ipoh lak,meredah highway yang hujan..saba jela incek suami bawak kete time ujan ni,yelah drive kat highway time ujan kene beri tumpuan lebih sket.pastu dengan budak budak ni nak terkencing la apa la,pastu ngan bergaduh dlm kete..lagi la tensoin orang tu..dah kene debik skali,mmm...nanges pulak.

ok sampai ipoh kul 5 camtu trus gi kubur arah fil dulu..sampai umah mil kul 530 camtu.dengan pantasnya menyambar kuar dorghoyan+roti dan karipap yg dah terhidang atas meja..ahahahaha..sabo je,kebulor sgt ke?

ok done sumernya...hari nak balik semban lak..sebab en suami ada appoinment kat semban lak..terpaksa la balik awal sket dr biasa..takpe janji dah balik umah mak n mak mertua...atleast kita ingat dorang kan.

tu jela rutin tuk minggu nih...takde la best mana pon,cam uolss sumer...(mood sedih)...



10 comments:

Yana Rashid said...

bila dah kahwin mmg mcm tu kan rutinnye,tgok member yg dah bersuami tiap bulan mesti fikir nak balik melawat mertua,jgn sedey2 ok sis,chill chill :)

wida said...

time hujan memang kena bg tumpuan lebih masa dirve tu. kalau suami drive..isteri kena lah jadi co-driver, hehe. jgn tidor pulak

Chekgu Azrine said...

adalah jugak aktiviti balik2 kg bla weekend.. aku dokla diam2 kat umah.. hhuhu..

mama tims said...

yana~hehe..btol tu yana..nnti yana dah kawen yana akn rasa sumer tu..

mama tims said...

wida~mana leh tido..nak lelap je dia dah ckp 'mama jgn tido'...

mama tims said...

rin~apsal tak bg tau ko dok umah je..nnti leh kita ngedate sama2 kat stapak..

Liza @ Adzriel AB said...

hadoi..kena debik sekali. amik kau. aku memahamimu. meh tengok jawapan maut akak pulak.

MamaEma said...

kena berhati-hati ketika memandu semasa hujan.... bestnya balik kg...

mama tims said...

kak liza~tula dia..gadoh lg dlm kete..dah kene debik skali..ok kak nnti sya terjah..

mama tims said...

mamaema~kan?..mmg kene beri tumpuan lbh sket..tumpuan tido...hahaha...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...