PELABUR EMAS PERAK

April 27, 2011

3 hari tak update blog..sebab ni lah

Assalamualaikum sumer...

Al kisah 3 ari tak update blog,sejak ari ahad aritu takde masa nak update bawak anak anak jenjalan kat Alamanda..balik pon dah malam.tapi bukan gi Alamanda sampai malam,tapi sebab gi nyinggah tempat lain dulu,pastu sempat la gi tengok umah aku yg kat seri kembangan tapi belum dpt cf.bila dapat cf nanti ingat nak sewakan je..ok tu cite ari ahad..tutup kes..

pastu hari snin rutin cam biasa amik antar anak sekolah..petang cam biasa antar anak ngaji lak..tetiba balik ngaji aku start kete,pasang aircond ,pastu kuar bau yg kureng enak,bau cam terbakar,tp aku terus je bawak cam biasa..sampai kat simpang kuar asap lak..adoi ai..tapi tak la byk asap..atau bekepul kepul..tak sedap ati dgn pantas nya trus berentikan kete..kenapa la kete aku buat hal time camni..besok besok tak leh kene ke..kene lak time anak anak ada skali..parah tul nasibla umah dekat.pastu kebetulan ada kawan lalu,soh antar kitaorg balek umah..kete tinggal kat situ setelah dinasihatkan oleh en suami..

malam tu lepas balik keje trus en suami gi tgk kete aku tu..dia tgk pastu dia tak tau kenapa..air ok cukup..minyak itam ok banyak lagi..pastu dia agak aircond punya hal.then dia soh aku drive kete balik umah tp aircond off,dia folow belakang..ok je dah sampai umah..nak bawak workshop esoknya tapi takut kalau drive kang lagi rosak sumernya..so at last we decide nak panggil towing je..




dari towing trus je bawak gi workshop..pomen tu cakap kalau camni (bau cam terbakar +berasap bila pasang aicond)aircond la ni..mmm..mmg dah agak dah..so aircond kete pon dah siap repair termasuk compressor+condenser+cooling coil sumer tak mahal RM1900 je.je???..apalagi bisingla pakcik tu kejap..sehari jer rm1900 terbang..adoi saba jela..terbantut la hasrat nak 3 series,tangguh dulu sampai ujong tahun bos cakap..saya yang menurut perintah.hehehe..

10 comments:

~izan~ said...

kalau dah pakai keta,mesti kena standby je kemungkinan2 kan kak..mujur hubby akak ada,kalau mcm izan ni? mau nangis kalau jadi mcm tu..tak tahu nk buat ape..huhu

~ yus ~ said...

belanja untuk maintain kereta mmg tinggi kan, tak kiralah kereta apa pun...huhu

.:Mama Dhia:. said...

dulu penah gak kete berasap..
salah sendiri..
isi air tempat yg salah (air wiper)..
so radiator tu kering...
hehehehe..

mama tims said...

izan~mm..hubby ade tp dia keje puttrajaya,umah kat sban..nasib masa kene dah ptg..kalau pagi..susah sket la..

mama tims said...

jus~btul tu..ni pon kete kenari je,kalau bm tak tau la nak ckp maintainance bape..

mama tims said...

mamadhia~ hehee..tula kan pompuan pon kene tau sumer sparepart kete ni..

Fieza79 said...

hadoi melayang gitu je rm1900.00..ralat tak..hehee

shaz said...

kete ko pon reti merajuk tau. tu ler..........moral of the story, klu nak tukar..sesenyap jer. tau bawak balik jer. kwang2..

zatil said...

uwaaa manyak tu...

sabar yer mama tims:)

CuTeMiUt78 said...

a'ah camtu la kan klu dah guna keta... nak kena standby maintaianance gak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...