PELABUR EMAS PERAK

March 31, 2011

Bergilir gilir demam...haishh..pengsan mama



Assalamualaikum sumer...

minggu ni adalah minggu yg memenatkan..sebab?..sebab memula adam,ank ku yang ke4 yakni yg bongsu(ishh bongsu ke?),dia demam,demam sampai 3 hari..so 3 hari la dia susah nak tido,pastu dgn asik meragam nanges lagi+susah nak mkn ubat.adoi..saba jela.ok dah 3 hari, adam dah ok tak demam dah.sehari lepas tu abg long plak demam..hai..ni lg parah,sebab abg long klu demam lmbt nak baik dan panasnya melampau..ok abg long makan ubat..ubat mmg dah spare siap siap dlm petiais..ni biasala,tanya mana mana ibu pon...biasanya mmg ubat demam n ubat batok mmg dah ada spare dlm petiais...tul tak mama mama sumer?..

ok abg long dah baik demam,asyraf anak ke3 aku plak demam...sampai waktu aku post entry ni still dia demam..panas jugak la..dah mkn ubat sumer ..pastu mintak susu plak,pastu dah minum susu setengah botol,adoi muntah plak..abes carpet kesayangan mak, nyah...saba ek..tak marah pon..

n last skali turn abg ngah plak demam mlm td..bg ubat dah.tp tak panas sgt n arini mcm dah ok je dia..Alhamdullilah..hadoi penat nya menguruskan anak anak ni tambah tambah lagi klu demam..
opsss..lupa lak nak ckp masa abg long demam aritu,waktu mlm tu dia siap mengigau lagi pegi dapor trus ckp melalut...pastu aku tanya eh..abg long nak gi mana tu..dia leh jawab ape..'kita nak pegi tlong dia..'..aduh anak ku..saba jela..mesti tgh mimpi nak tolong adik dia ..

tulah dia saba jela mama..

asyraf huhuhu..demam demam pon mama nak snap gamba sya ke..






 

4 comments:

Chekgu Azrine said...

sekarang musim timah.. careful.. get well soon sons..

tag hang http://azrinzfamily.blogspot.com/2011/04/segmen-50-bloglist-blogger-bersama-aim.html

ibu MZW @ farah idayu said...

salam..
eerrmm..sama lah kita bergilir gilir demam.uhuk2~ mula2 ayahnya,lepas tu anak sulung, lepas tu ibunyer..now anak kecik pulak..adehla..sian bby kecik lg dah batuk2..ade tips x? leh share? anak baru 4 bulan lebih..batuk2..kalo ade msg di shoutbox sy eh ;)

mama tims said...

rine~yela kot musim demam kan skang..saba jela..penat tak hibih lg nih..
ok nnti aku tgk eh..

mama tims said...

farah idayu~oh yeke..siannya hrp cpt sembuh..insyaallah klu ada petua sya bg kat shoutbox k..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...