PELABUR EMAS PERAK

March 29, 2011

Cekodok pisang versi 2011

mmm..petang petang camni...pekena cekodok pisang ok gak kan..nak nak mkn time panas lak tu.perghhhh..nanges..
ada pisang lebih aritu aku pon buat la cekodok,walaupun entry sebelum ni dah update pasal cekodok,tp yg kali ni lain sket,sbb aku buat beso beso..gebu,ala ala che mat gebu ...




so ni ada sket resepi yg nak share kat sini...walaupun aku tau ramai yg teror dari aku buat ni..

bahan bahan

pisang-4 biji
tepung gandum- 2 cawan
telur-1 biji
gula -5 sudu(terpulang)
baking powder-1/2 sudu kecil
soda bikarbonat-1/2 sudu kecil
air sket

cara cara

lenyek pisang sampai lembik ala ala manja gitu..pastu masuk tepung,telur,baking powder,soda,gula,air...
pastu gaul sebati,pastu perap lebih kurang 15 minit...panaskan minyak dan goreng sehingga kaler coklat coklat sket..selalu terbalikkan supaya dia jadi bulat dan gebu..

ok itu sajork..sekian tima kasih..selamat mencuba!

4 comments:

Adzriel AB said...

order kopi o panas secawan sama.

mama tims said...

hehe..kak ok kopi o panas siap!!!...

Mat Gebu said...

Alaaaaa....menggoda lahh..esok buat lagi..hehe..

mama tims said...

che mat~menggoda ke..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...