PELABUR EMAS PERAK

March 8, 2011

JELAJAH BLOG KATEGORI IBU


Assalmualaikum.. ok mesti nak joint segmen ni,hanya utk ibu ibu sajork..

saya bergelar seorang isteri pada tahun 2001,kira kira dah hampir 10 thn melayari bahtera rumahtangga..kira otai jgak lakan..istri kepada seorang jurutera di pejabat kerajaan purtajaya berumur 37 thn,mempunyai 4 org ank hasil perkongsian idup bersama.dan sumer ankku lelaki..

ok,kenangan manis saya sewaktu bergelar ibu,ialah apabila saya melahirkn kesemua ank2 saya dgn secara normal dan mudah,,Alhamdulillah..

mmm..kenangan pahit pulak,erk..ada ke?..ok la kenangan pahit pulak masa fil(father in law)meninggal dunia sebelum dapek cucu gegirl..sob sob..

Ucapan atau kata2 khas buat suamiku yg terchenta, terima kasih kerana menyayangi,melindungi,mendidikku dan anak2.semoga kita akan berbahagia hingga ke syurga...fuhh..bepeluh pikir nak tulih ape..

ok,nasihat saya pada anak2 diluar sana,jgn sesekali menjadi anak yg derhaka,sesungguhnya neraka jahanamlah tempat kamuu jika berbuat demikian..ceh cam ustazah..

Harapan saya anak2 saya pulak,semoga anak2 mama jadi anak yang pintar,rajin, dalam masa yang sama berpendikan tinggi dan menjadi anak yang soleh berbakti pada keluarga dan masyarakat....Insyaallah Amin..

and last but not least,nasihat saya buat si gadis di luar sana..berpacaran itu boleh tapi jgn ikut napsu,kelak merana badan,terlajak peraju boleh di undur terlajak perbuatan sendirik mau ingt..

ok sekian sahaja tuk segmen incek ben..

wassalam..

38 comments:

nuruljannah sukhri said...

lambatnya nk jd ibu.kalau x boleh join segmen ni

tims said...

ala yuyu..syiannya,nanti mesti si ben 10 tu wat lagi segmen camni,yuyu leh la joint..

ainnoraini said...

saye ni ibu jugak...boleh la masuk ni ye...

4 boy ye...saye 4 girl...

same la kite pun mengharap agar2 anak2 ni...berjaya di dunia dan akhirat..

Mamaleesya said...

jenjalan tengok geng mama segmen en ben ashaari. salam kenal.

http://diarialeesya.blogspot.com/

tun_telani said...

kak tims, alaa.. sy pon blm jd ibu lagi.. xleh nk join gak.

ieda said...

bagus segmen nie .. cam nak join jer ekekek

tims said...

kak ain..boleh joint la cpt tarikh tutup nya tgh mlm ni..

tims said...

@mamaleesya,best best sma2 kita meriahkn segmen kaum ibu,ekshely sya penah suarakn kat ben bila nak buat sengment tuk mama2plak,asik2 tuk segmen muda belia je kn?..
tq singgah ye..

tims said...

@tun,takpe nanti dah ada bby,leh joint,mesti ben wat segmen ni lg,klu dia tak buat nnti kene sepuk..hehe..

tims said...

@ieda,cepat joint ieda,tarikh tutup tgh mlm ni..

pRiNCe said...

"nice entry tau... dtg dari blog abg ben.... jom bce petua orang2 tua tntg soal kecntikan tubuh badan..."

SELAMAT BERKENALAN YE...:)

cik yuz said...

jelajah dari blog ben ashaari...
wahh..turn kaum ibu2 plak join segmen...syabas!!

keep on blogging mama :)

Fuuyooh said...

salam perkenalan.. dtg dari blog abg ben.. hehe

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

pinky momma singgah sini dr blog abg ben =)
terus folo kamu mama..
jemput singgah blog pinky plak kalau sudi..
salam berkenalan ya mama =)

more make up tips & shawl tuto at my sidebar..jom kite!

cik ayin said...

dtg dari belog BA :)

Adzriel AB said...

kalau berpacaran...jgn pegang2..ecehhh mcm lagu lak!

Diari-Selebriti-Mama said...

singgah dari blog BA.slmt bknalan.dah follow ^^ jemput ke http://mamaglamdiva.blogspot.com

mas.saari said...

singgah dari segmen abg ben

selamat hari wanita!
semoga menjadi ibu yang tabah dan sabar dlm membesarkan anak2..

dunia maiza said...

salam perkenalan saya pun join gak hehe..nak bac story saya jom la p blog saya ye..

tims said...

@prince,slamatbkenalan jugak..ok tq singgah ye,nnti sis singgah blog kamoo..

tims said...

@cikyus..tq singgah ye,mmg sis dah lama tunggu segmen ni,dah penah suarakn pd ben aritu..

tims said...

@fuyoh,salam knal jugak,tq singgah ye..

tims said...

@pink momma,tq folow sis,nnti sis terjah n folow pinkmomma ye..

tims said...

@cik ayin,tq singgah sini,nnti sis terjah blog ayin ok..

tims said...

@diary,tq coz sudi folow sini,pasni sis terjah blog kamoo ye..

tims said...

@maiza,salam knal,ok nnti sis singgah ye..

rizaros said...

salam perkenalan mommy.. leh kongsi2 about mommy kan :)
datang dr blog ben... jom follow sy jgak.. :)

Lulu caldina said...

Tanpa ibu siapalah kita..
Tahniah kerana menjadi seorang ibu, semoga memiliki anak yang soleh dan berjaya..

tims said...

@riza,slam kenal jgk,of coz u can share,ok nnti saya terjah blog riza k..tq singgah ye..

tims said...

@lulu,sgt setuju tu,Insyaallah..tq ye

atie @ ejay said...

salam ziarah dr blog en.ben:)

tims said...

atie,tq singgah..nnti saya terjah ur blog ye..

Adzriel AB said...

TQ tims for visit my blog... dah takdir agaknya saya jadi follower ke 100 selepas ben 10...eh! ben ashaari. saya add nice blog ni di blog list saya..

tims said...

@adzriel,a'ah redho jela kak...hehe,tq ye add dlm bloglist akak..

humayraa said...

Salam ziarah..kunjungan dari blog Br Ben..

Sila lah datang ke belog saya..

www.secangkir-madu-buat-nur.blogspot.com

rinie din said...

salam perkenalan. singgah dari segmen BA. Sudilah join ni ye. tq
http://creativmum.blogspot.com/2011/01/sudikah-anda-jadi-follower-kami.html

tims said...

@humayraa..salam knla tq singgah sini,ok nnti saya terjah sana k..

tims said...

@rinie,tq singgah sini ye..Insyaallah nnti sya joint..tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...