PELABUR EMAS PERAK

August 4, 2011

Nak tayang jugaklah..


Assalamualaikum...

Sana sini semua tayang menu berbuka..so saya pon nak tayang jugakla...
jangan terliur pulak ye..ala setakat menu picisan saya ni sapa yg nak terliur
semalam kan saya nak masak ikan kembung sweet sour
tapi tak jadi guna ikan kembung,so di gantikan dengan ikan bawal

ikan bawal +sayur campur
dessert puding roti yg tak berapa nak jadi
gara2 oven yg buat hal(ceh salahkan oven pulak)
oven tu saya dah pusingkan atas bawah(both)
tapi dia masak atas je..





yg bawah masak,cuma tak berapa garing
atas je garing
hik hik..tapi semngat nak cuba harus ada
rasa puding roti tu ok jer..sedap jugak
takpe nnti nak cuba lagi



last but not least air tembikai


Alhamdulillah..itu menu berbuka kami..kenyang..
walaupon simple..


p/s:arini menu apa pulak..hurm...




13 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

yeayy..dah boleh baca entri tims dgn jelas..hehe..shedappnyaaa

- dieyana - said...

terjah blog kawan-kawan, mencari idea nk masak juadah berbuka..ihkhihk

wida said...

bagusnya..rajin sis memasak

Hanis Azla said...

simple2 lg membuka selera kan.. klu byk2 lauk sgt jd tak tahu nak makan apa juga.. akak klu bab bakar2 ni mmg selalu tak menjadi.. rasanya mmg silap oven jgk kot.. he..he..

~ yus ~ said...

Wah! Air tembikai pun sedap ni kan...

tapi petang ni hujan di sini, sejuk, harus buka air panas hari ni..:)

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ said...

simple ni la yg buat pinggan licin hehhee..kita dpt masak 1st ramadan je, 2nd puasa masak satu lauk yg lain beli sbb si kecik xleh berenggang dr puting ori mama dia hhehe

~izan~ said...

akak,simple tp mengenyangkan tu..byk2 pun nnt ada plak yg tak abis mkn (cakap kt diri izan sendiri ni hehe)

Chekgu Azrine said...

sedap giler weyhh.. hehehe

ainnoraini said...

dah boleh bace...kalau tak tengok gambar jer la tim...

air tembikai mmg sedapkan...kat rumah tu selalu jugak buat air tu utk berbuka posa...

Huraizah said...

Waaa... Menu air kita samala kak tim! Tembikai...huhuhu
Hari ini tembikai jugala kot... Lebih semalam. :)

MamaEma said...

sedapnya air tembikan..siap letak buahnya sekali..marvelous..

sarah-najwan said...

janji masak sdiri kan..mmg puas hati...

hari ni msk ayam percik deh..huhu

e.l.i.z.@ said...

sedapnya air tembikai tuuuuuuuuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...