PELABUR EMAS PERAK

August 3, 2011

3 Ramadhan~tak tau nak masak apa


Assalamualaikum..


pejam celik dah 3 ari pose..dan tiga ari jugakla saya memerah otak pikir nak masak apa
bukan sebab tak tau masak tau...
tapi sebab saya nak masak yg lain sket dr hari biasa
setakat nak masak lauk2 biasa tu hari2 biasa pon boleh


niat dihati nak buat puding roti
mmg tingin btul nak buat sebab senang n simple
tp tu utk desert la..
buat makan lepas en suami terawih kang




sumber cik google


time tgh taip ni pon dah meleleh air liur
ada ikan kembung dlm peti ais tu nak buat masak apa
masak sweet sour lah nampaknya..
ade idea lain tak?..tp bukan masak lemak cili api,kureng sket masak tu
pastu sayur campor ok tak..


memang dalam kepala skang terlintas nak masak semua masakan
tapi time berbuka kang bukan larat nak makan semua
so kene plan setiap hari nak masak ape..
bg yg nak beli belah ke pasa ramadan kang tak yah la nak pikir masak ape ek
tp surirumah cam saya harus kene pikir nak masak pe tuk berbuka


kalau ikut anak2 saya plak mmg nak beli je tiap hari..
mau kopak di buatnya
kalau 3kali seminggu ok la
tp mmg saya dah terap kan pada dorang supaya tak blh beli selalu




ok lah..nak google jap

13 comments:

sarah-najwan said...

google ajo tim kat tenet tu..hheehe..
time ni la nk try masak mcm2..huhu..

akak lak..mmg xle masak dgn keadaan skrg..sedeh weh..huhu

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

harini tims x wordless kan?

sy nmpk ayat puding roti je..huwaaaaa

PinKy MoMMa said...

alamak terasa nak gugel puding roti muehehe..sedapnye mama ;)

pssstt nnt ku pm di FB ye yang..

wida said...

sy beli jer..
tp susah jugak..tau tau nak beli apa, hehe

ainnoraini said...

tim..kak ain tak nnpk la tulisanye tu..bukan kabur, hilang terus...cume nnpk puding roti jer...

selamat berposa...

MrS. F!zA said...

kak tim, fiza bru je gugel resepi pding roti semalam..mmg tringin sgt..tp tulah bahan2 tk beli lg..tggu wiken ni baru try buat..hikhik

Puan Kutu said...

tu ja ka nk msk?cukup?hehe..

ajumohit said...

Smlm beli pudding caramel, sdpnya hehe...

~ yus ~ said...

kenapa tak nampak tulisan tims..

bila highlightkan baru boleh baca..huhu

puding roti sedap kan..:)

~izan~ said...

kak tim,jadi ke masak sweet sour tu hehe..sedap tu kak..kalau izan wat percik pun ok kot ikan tu hehe..

mmg jd suri rumah seboleh2nya nak masak kan kak,jimat dan yg penting air tgn isteri..izan berangan nk mcm tu tp apakan daya,puasa tiap2 tahun suami pun takde huhu...tolong mak je masak..

Chekgu Azrine said...

heheeh..aku yg separuh suri rumah pun jarang membeli kat bazar

aku puas masak sndiri tims

selamat berpose!!

MamaEma said...

bila nak masak untuk berbuka selalu akan blur kan..

Izan Ishak said...

izan pun dah lama berangan nak masak puding roti tu kak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...