PELABUR EMAS PERAK

August 9, 2011

Alhamdulillah..setengah bulan pon sapa nak bagi..


Assalamualaikum..

Sebenanya semalam saya rasa lemau sket
tapi bila petang rasa lemau tu bertukar jadi semangat
apa taknya..kjaan bg bonus pd penjawat awam stengah bulan
Alhamdulillah...setengah bulan pon sapa nak bagi
bersyukur jer penjawat awam di luar sana

sebab selama beberapa tahun ni
mana ada kjaan bagi setengah bulan
paling cikai pon bg wang sagu hati rm 500
so bersyukur jelah..

kat luar sana maybe ada company yg tak bg bonus langsung
tp janganla nak bandingkan kjaan dgn company besar
macam bank rakyat ke,maybank ke,pertonas dan sebagainya..
bank rakyat contohnya..dorang kaut untung berjuta..
so harusla staff nya dpt bonus 6 bulan kan..

walaupon saya tak keja
tapi sedikit sebanyak saya terkena tempiasnya
sebab suami pon penjawat awam
bukan setahon dua..tp dah dah 11thn jadi gomen staff


okies..nak jalan2 umah kengkawan jap,setelah semalam langsung tak bw..


p/s:tgh pikir2 nak deco deco umah saya ni sempena raya..

16 comments:

wida said...

betul ker ada smpai dpt bonus 6 bln?bestnya..dan dan rasa nak kerja b.rkyat..hehe

QiuT Mummy said...

earm alhamdulillah ary 2 dh dpt awal2 dr proton..dpt lh dkt 5k....tp rsa cm skit lak tok thn ni..cz thn2 sblm ni lg byk dpt..huhuhu...byr itu ini tggl ciput jer tok shoping..huhuhu..pepn syukur kn dh nk rya dpt bonus..meringan kn beban....psst sy pn xkeje....2 duet bonus suami jer...tumpang sekaki....hihihihi...

Qhaifa Nur said...

boleh la tambah apa yg kurang..sya ntah la x de gamaknya...sedih dah lama x dpt bonus...he..he..

ibu MZW @ farah idayu said...

Alhamdulillah...syukur! hehe...nak deco umah? tema ape tu?

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

samalah kita..hubby dpt bonus kita yg seronok..psl nk mendeko rumah..tims nnt buat entri psl deko rumah ya..blh share idea..rina pon tgh sibuk berangan ni..hehe

sukadukakami said...

hai awak..
salam perkenlan..
baru berjinak2 dengan blog...
meh la tinjau2 blog kita ek..
alhamdulilah ttg bonus tu...
sy + husband dapat ;)
cuz kitorg adalah penjawat awam..:)
pasal deko plak try plak buat idea moden style..santekk apa....
apa2 pun share2 la kat kita ek pasal deco tu...bole kongsi :)

PinKy MoMMa said...

mama tims kite langsung tak de ni huhu..saper baik ati nak bagi agak2 ye..kena tubuh club housewife la camni hehe ;)

MamaEma said...

Alhamdulillah dapat RM 500 pun dah kira okey sangat kan..

Hanis Azla said...

ALhamdulillah.. at least something than nothing kan.. dpt juga buat tambahan belanja raya.. nak raya ni mmg best deco2 rumah kan..

MrS. F!zA said...

wahhh kak tim nk mula dekor rumah..blh ke dgn anak2 bujang kaktim tu?hihihihi

Izan Ishak said...

seronok kak...dpt juga bonus kan! izan pun selalu tumpang bonus en hubby aje...hehe...

nnti jgn lupa share deko2 rumah tuk raya ye kak!

Puan Kutu said...

kiteorg yg gaji ciput nie ciput jer la dpt..apa pun alhamdulillah..oklah dr takde!hehe..

Chekgu Azrine said...

syukur alhamdulillah.. lepasla buat simpan sikit.. wat belanaj sikit.. lgpun dh lama tak dapat bonus.. last dpt was 2008..tu pun aku baru sgt keje.. hahaha.. so dpt purata jek

~izan~ said...

Alhamdulillah rezeki kak...izan tumpang hepi je tgk kwn2 yg senyum lebar dgr psl bonus ni.izan takde bonus2 ni sbb asben pun keje swasta..harapkan bonus dia bg kt izan je la hehe

Farah Shamsudin said...

Itulah kan.. alhamdulillah.. ada juga kerajaan nak bagi..

qemaishak said...

Alhamdulillah..rezeki tu sikit byk lain kira la, nak buat camana kan keja..company qema pun ura2 nak bagi angpau raya tapi xtahu banyak mana sebab bonus kn tunggu raya cina la...

salam kenal:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...