PELABUR EMAS PERAK

August 18, 2011

dah soping baju raya anak2 ke..


Assalamualaikum..

Minggu lepas sehari sebelum anak2 kena campak,kami dah gi soping baju raya dorang..pegi kat jusco je,tapi belum complete lagi..baru abang long ngan abg ngah je dapat..saya pegi belah malam lepas buka kat mekdi tapi malam pon ramai jugak.. kalau gi siang takut budak2 tu penat pulak kang..

lagi satu masa suntuk sgt sebab tu tak sempat nak beli sekali one shot..so kita beli part by part la kan..sok boleh la beli tuk asyraf n adam pulak..tensen btul la bila kita tgh pilih baju,dorang pulak main lari berkejaran sesedap rasa kat situ..maka terjadilah sessi tarzan menjerit melalak kat situ..malu aii tau..tak penah lah dok dendiam..haishh..saba je..




ni belum part mama punyer baju lagi..mama punya mesti kena survey 2 atau 3 tempat dulu, then baru pilih yg terbaik..kena tgk bajet nya jugak..
sama macam tahun2 yg sudah saya mmg tak tempah baju raya,tapi beli dah siap je..senang..byk pilihan..saya prefer pakai baju kurung moden masa raya..memang suka pakai baju kurung moden..kebaya saya dah kureng sket skang..tapi zaman anak dara dulu mmg suker kebaya..tapi bila dah beranak pinak kebaya bukan lg pilihan saya..
okies..nak jln umah kenkawan..


nota mama: uolls cemana suke baju kurung biase ke,bj kurung pahang ke,
kebaya ke..atau tak kurang yg suker pakai jubah kan..


23 comments:

♥cikmOt♥ said...

alhamdulillah...dah setel semenya kak...punyalah semangat lebih...hehehe...

MrS. F!zA said...

kak tim kita suka kurung atau phg je..kebaya ni ada selai je tu pon 4thn lpspunya..hahaha thn ni bru nk berjinak pakai kurung moden..kena betul2 diet ni kalo tk ketat kang.

wida said...

hihi..budak2 mmg cam tu lah sis. waiz tu lagi lah.terjerit-jerit.nak pilih baju dia punya lah susah..hehe

PinKy MoMMa said...

hehehe baru nak wat entry ni nanti..tapi terbz pulak ari ni mama tims :)

anak2 smua dah settle..mamanye je lom siap lagi ni camner ;p

yang lom dpt lagi..nnt dh dpt kite bgtau ya..thanxxxxxx sgt2 :)

~izan~ said...

sesi jerit2 tu kira fenomena biasa tu kak bg kita ibu2..kalau akak lg la kan askar ramai hehe..

izan pakai kurung moden atau pahang jugak.kebaya kdg2.tp raya pertama mesti kurung,tak kisah la tajuk apa pun kurung tu hehe...

Hanis Azla said...

setimbun baju raya baru.. pun tak complete lagi kan.. akak pun untuk anak2 ada sepasang 2 yang nak di tambah.. untuk sendiri punya tak mencari lagi.. akak pun selalu suka yg ready made aje.. akak pun suka kurung moden.. rasa lebih selesa..

qemaishak said...

qema tahun ni beli siap sepasang kurung biasa & sepasang kurung pahang lagi 2 pasang kurung moden yang dijahit awal tahun tapi xpakai lagi...kira baju raya gak la..

bab jerit time soping tu perkara biasa budak2 kan tahu main, berlari je kan hihi

Run Away said...

salam kenal...jalan2 tgk sini jap...salam aidilfitri...

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

baju ready made dan baju kurung biase mudah bole bawak pi opis sekali...huhuhuuuu...

Puan Kutu said...

tak kisah baju fesyen apa pun janji selesa.tp kebayam mg tak pakailah..badan bagai di pam2.haha.

ainnoraini said...

biasanye raye pertama pakai baju kurung jer...kebaya ni dah lame tak pakai sejak dah beranak pinak ni...

untuk anak2 dah selesai...untuk en somi pun sudah jugak...

dah semuanye hero jer kann..biasa la tu sesakali jagi mak tarzan..kak ain yg anak dara semua pun lebih kurang mc tu jugak...tapi sejak dah besar ni kire byk kurangnye...

Qhaifa Nur said...

alhamdulillah bab baju anak dah settle, bju sndiri boleh la, tinggal baju hubby je...thn ni jubah gan baju kurung moden..he..he..

ibu MZW @ farah idayu said...

saya juga yg masih blom ade baju raya...huwaaa~! eh..kurung pahang comey kan...tp saya selesa berkurung biasa saje ;)

- dieyana - said...

ank2 dh settle dah kot..heheh, mak aje yang belum settle, pasrah aje lah...eheh.

ha, dieyana pun tk suka dh kebaya (rasa kurus sgt nak pakai kebaya), suka bju kurung/baju kurung pahang...:-))

Chekgu Azrine said...

timah.. aku lebih selesa berbaju kurung...tp kali ni aku buat moden sikit.. baju kurung moden..tp xda dutt.. sebab aku dh gemuk.. so nak elak dr nampak gemuk..aku elakkan buat dutt kat pinggang...hahahaha

zatil said...

mama tims..dah baji boys x byk choice kan..lagi tambah pening kepala..

Saya sgt suka kurung pahang yg x de pesak...selesa sgt..betoll, kebaya zaman muda-mudi jek..hehehe

NM02 said...

tiap tahun ai mesti shopping baju raya utk anak buah dan anak kazen 3 org... beruntung kan mereka... ahaksss

Papa Mifz said...

Wife papa mifz masih lum jumpo kebaya idaman kalbu..huhu

shaz said...

saya lak..tahun ni pki dress...hiksss

ratusiput said...

ratu kalau nk jerit...jerit je kdg2...tak hirau dh org keliling...ehehehe...kebaya?lama gak tak pakai sejak badan besar bagai johan ni... :)

wahida said...

baru dpt shopping semlm..punyala ramai umat manusia kat JJ tu...adoi la...

CuTeMiUt78 said...

setakat ni baju mirul je smpt beli..senang kan dah beli baju anak.. apapun anak tetap menjadi keutamaan kan

MamaEma said...

tahun ini pun ema beli yg dah siap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...