PELABUR EMAS PERAK

July 26, 2011

Penangan makan durian dan longan

Assalamualaikum..

Dalam seminggu dua ni banyak durian di jual di sekitar seremban,paling best bila dah banyak sgt jual, harga durian jatuh merudum..ceh macam harga saham lak.. daripada rm 15 sekilo skang boleh dapat rm 2 sekilo..berlambak kiri kanan jual..pilih
je kedai mana nak..sediakan duit je..
buah longan pon..dari rm8 sekilo skang dah boleh dapat rm4 sekilo..besar besar plak tuh..
so kami pon ambik la kesempatan pulun durian dan buah longan..yelah nnti nak
puasa dah cemana nak mkn lagi,lepas buka je dah kenyang kan..sedap mmg la sedap
tapi malangnya selepas beberapa hari,sorang demi sorang demam dan came out with
package selsema+batuk+sakit tekak..3 in one..tulah durian n longan kan adalah "ubat" kepada demam dan batuk..
memula adam,skang asyraf.. pastu papa nya..mama nya?..Alhamdulillah tak kena lg..
abg long dan abg ngah pon tak kene..
adam hari ni masuk 3 hari dia demam,batuk,selsema..pastu biasalah bebudak kalau
demam+batuk+selsema,mesti meragam,nak tido tak blh sebab hidung tesumbat,susah
nak bernafas,pastu bila dah lelap 5 minit terjaga pulak sebab batuk..pastu menangis
thg malam tak hengat..lagi satu bila dia asik batuk batuk dgn otomatiknya nak muntah..
tu yg tak tahan tu..baru je 3 hari demam dah nampak susut badan dia..saba je..
aku pon tak cukup tido,abis..adam jaga nanges mama pon kene la berjaga..ngantok seh..
ni byk lg keje lum settle..hadoi fenatt..


"dia" menggoda ku..tak tahan...


okies tu je..nak blogwalking tapi internet slow sgt,tapi nak jugak..
okies babai..

10 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

mama tims dearie..sy still x leh baca tulisan kat entri u..wuwu :(

sy komen berdasarkan gambar jelah..durian dgn longan sy punya peberet..

Fieza79 said...

jenuh jgk la makan durian kali ni...selang beberapa hari mesti nak pekena jgk...

2-3 hari ni tenet slow sgt kan...sama la kat sini..

PinKy MoMMa said...

durian sgt sedap!
aihh tapi tak leh makan lagi ni..telan air liur jela tgk entry mama tims hehe ;)

Hanis Azla said...

itulah penangan durian dan longan yer..harap2 semuanya cepat sembuh.. akak masa mula2 dah puas makan lepas tu tak teringin dah.. tp baca entry ni dan teringat nnt bulan puasa terus rasa teringin balik.. he..he.. balik ni kena menyinggah cari durian jugaklah nampak gayanya..

sarah-najwan said...

duyan tu sb panas..tapi kalu longan..sblum makan..akak mesti absuh2 cuci sb takut ade bahan kimia kan..utk bg cepat masak..

tu yg jadi punca batuk2 tu

♥cikmOt♥ said...

adeh semalam baru makan durian...ari ni cam teringin nak makan lagi...camno ni kak...

salam kenal jugak kak...

~izan~ said...

akak..izan pun ada masalah yg sama mcm rina tu...tak dpt baca tulisan..izan highlightkan semua baru dpt baca huhuhu..knp dgn kami ni kakkk..

semoga semua cepat sembuh yer kak,izan kalau kena camtu,bila anak2 demam,izan smpai menangis mlm2 sambil jaga anak2,maklumlah sorg2 kak..

apa2 pun mmg durian ada di mana2.kat tong smph area umah ni,mesti ada kulit durian setiap rumah hehehe

shaz said...

sedapnyaaa durian. Dedua feberet gue. :P

ainnoraini said...

ehhh...same la tak boleh bace..tak nnpk pun tulisannye tu..kak ain nnpk buah durian jer...

rase mcm nak ambik jer sebijik...

Myra Jay said...

Sedapnya durian, buahnya kuning elok ha :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...