PELABUR EMAS PERAK

May 3, 2011

monkey king ke udang merah??>>>erkk...

salam pag isnin sumer..eh silap pagi selasa,takde.. cuma arini rasa cam arini senin pula kan..

petang semalam baru sampai umah setelah 3 ari bercuti ke umah mak dan umah mil. on the way tu asyraf..asal nampak durian jek mintak soh papa beli..tau jela area ipoh tu mmg banyak jual duyan ni..memula tu papa tak beli pon,bukan ape..sebab 2 ari sebelum tu baru je beli duyan kat umah..mahal lak tu..aysraf jugak yg mintak tapi mama tumpang berkaki kaki..heheheh.. 

pastu dia asik merengek dlm kete soh beli jugak,incek suami lak jenis yang tak blh tengok anak nangis ,merengek dan merayu camtu..bukan mama tak kasi beli,tp baru je makan 2 hari lepas,nanti sakit tekak,batuk batuk sape susah??...

last last sumer kedai duyan dah di reject kan oleh mama..akhirnya papa beli jugak kat mantin(15 minit sebelum sampai umah)..apek tu nak 15 hengget sekilo,tawar punya tawar dia bagi la 10 hengget sekilo. mmm.. ok la tu,papa rembat 4 biji,isi kuning..ala ala spesis monkey king dan udang merah gitu..worth it la jugak sebab mana nak dapat isi kuning pekat camni dgn harga 10 hengget sekilo..pastu takde yang busuk,sumer mabeles..reski jugak la..Alhamdulillah.hati berbunga bunga la asyraf,senyum sampai telinga..'tak sampai hati anak dah mintak'..papa cakap.



   



 asyraf hantu duyan



adam pon berjangkit sama


ni pon sama..

eh abg long mana?..hahahah..dia tak layan duyan ni sumer..orang bandar la konon,eleh..


9 comments:

Chekgu Azrine said...

dah lama tak membedal doyan

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

sy nk ngomomg karo nih: hehe..suka lah ayat tu..

ada lg org jula deyan ehh..kat johor x nampak dah pon..sy nih pantang ngn deyan..pantang nampak..nak makan huhuhu..sodaplah..

~izan~ said...

bila tengok semua durian yg dah dikopek tu,memang mantop betul kak..semua cantik2 je isinya...sedapnyerrr

mama tims said...

rine~bedal la,kat tmn melati byk jual..

mama tims said...

rina~suka tul ayat ngomong karo tu ye..
samala kite 'pantang' makan duyan ni..

mama tims said...

izan~mmg isi dia takde yg busuk..kunin lak tu..mmg mabeles..

Hanis Azla said...

okeylah klu rm10 sekilo.. sabtu lepas akak beli yg udang merah pun rm15 sekilo.. tp isinya mmg sedap.. puas hati jugalah walaupun kena bayar mahal sikit..

Salam kenal yer.. Thanks sebab sudi singgah & follow..

MrS. F!zA said...

mcm2 spesis ek monky king la udg merah la..haitu jmpa musang ape ntah..kekeke

molliesa said...

amboi cedapnye makan durian...hehehe...anak saye pun nama adam..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...