PELABUR EMAS PERAK

June 15, 2011

Yuhuu..Im back..


Assalamualaikum semua..

lama btul aku tak hapdate..2mmgu lbh rasanya,tp dah inform awal awal lg kan..susah btul nak dpt mood nak blogging nih,nak kene seru dulu br dpt idea..aku respect la kat uolls yg blh hapdate tiap tiap hari,ada yg sampai 2-3 ertri satu hati..aku takleh camtu..byk commitment..

Alhamdulillah..semua berjalan sperti yg drancang..dah selamat pegi balik dr bercuti ke europe sempena 10th anniversary kami... rujuk entry ni mmg sonok sgt gi negara org..cuma fulus byk abih dah...takde byk shopping pon...coz..paham jela ek..hehehe..
penat sesangat sbb byk jalan kaki n taik tube..nak naik teksi dia tak sanggup sbb meter teksi dia naik setiap 4 saat..pengsan!!almaklum la tak biasa turun naik train ni...dah manja dan sebati ngan naik kereta kat Msia..last naik lrt pon masa zaman dedulu..bawak anak plak tu...xspecially adam,bila dia dah penat nak jalan,mintak dokong..kalau soh jln jugak dia trus dok bsila kat atas jln raya..nak tak nak terpaksa la dokong dak kecik tu..naik kematu lengan ni..sabar..

so..pegi selama lbh kurang 10 hr..4 malam kat paris 3 mlm kat london,selebihnya dlm flight..Alhamdulillah Allah mendengar doa aku suapaya adam tak meragam dan buat hal dlm flight..pegi tu dia tido je sbb depart kul 12th mlm,mmg waktu tido..cuma balik tu dia merengek sket sbb waktu siang..budak2 camtu la kan..mana nak dok diam dlm flight tu..dah 13 jam,mati akal dbuatnya..

PART 1
Day 1 and 2@Paris+Paris Disneyland..

around orly airport..sejuk...11darjah celcius..

station gare du nord paris







posing jap..hr ni khas tuk posing je..besoknya baru naik kat eifel tower..

finally...here we are..tgk asyraf majuk..





dlm cruise..

pepagi dah kuar..so muka ala ala ceria..

dah sampai station disneyland..station ni khas utk gi disneyland jer..


disneyland entrance





kemuncak disneyland..



16 comments:

~izan~ said...

wah akak dah pulang yer..mesti seronok sgt kan..gmbr pun mesti byk..jeles ni,bila plak kami smpai ke sana..

akak letak lg gmbr byk2 supaya izan boleh jeles lagi byk2 hehehe

MrS. F!zA said...

mak aihhh! bestnye ahkak! pergi sana ditemani 5 hero2 pujaan..lg lah bertambah best..lg rsa selamat :D

amik gambar byk2 tak? rugi kan kalo gi tmpt mcm ni kalo tk abadikan kgn2 tu dlm gmbr..haihh teruja betul tau ai tgk..

ainnoraini said...

amboi seronoknye...selamat kembali ye tims...

jeles..la kak ain mcm ni...
tengok jer la tak perlu kata apa2...

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

seronoknya jenjalan paris..i bila tah..mmg x merasalah kut smpi bebila..

Adzriel @ Liza AB said...

ooo... patut lama menyepi.. gi terbang jauh. syoknyaaaa

Aku Ibu Muda said...

salam perkenalan mama tims. syoknya bercuti :)

LYAfrina said...

bestnyer... blh jejak kaki kat paris..lya bile la blh smpai.. dlm mimpi pon ntah smpai,,, ntah x...

happy anniversary day:-)

Hanis Azla said...

tumpang seronok tgk gambar2 tu.. Alhamdulillah.. anniversary celebration yg superb best ni.. leka kejap layan gambar2 tu.. rezeki anak2 kan... kecil2 lagi dah dapat peluang berkunjung ke sana..

MamaEma said...

seronoknya...bercuti ke oversea lagi..

bilalah nak merasa ni...

hebat kak, nak kena jaga anak lelaki semua...

Izan Ishak said...

wahhh...rindu kat akak!
pergi cuti2 europe rupa2nya... happy tgk gambar2 ni semua~

blm terlambat nak wish happy 10th anniversary utk akak n husband!...

*kami tunggu hujung tahun ni cukup 10thn~

~~@lyci@~~ said...

wah..bestnya ke paris... alycia pandang jer la hehe..

mommie yuyu said...

kak, best nye..yuyu xtahu pun.pape pun, selamat ulangtahun ke10 kak..yuyu doakan semoga rumah tangga akak terus bahagia dan berkekalan hingga ke akhirnya.. update la lagi..lambat2 pun yuyu baca jgk..seronok la tgk..bila la yuyu pulak dapat ke sana ye..

sarah-najwan said...

wow..hebat sungguh..bestkan pi holiday obc..

Yana Rashid said...

WOWsome!;) dulu kecik2 selalu berangan bila cuti ayah nak bawak pergi disneyland,tiap tahun tggu tp sekarang dh ngerti kok,hehe bersyukur apa adanya:) thanks sis kongsi percutian ni,tumpang gembira,wink wink ;)

- dieyana - said...

mamatims n famili dah balik. alhamdulillah. seronoknya dapat pergi sana dgn suami n anak2.

bila tgk gamba2 g paris ni, mamatims dgn anak2, baru tahu, mamatims punyai 4 orang hero belaka..hehehe. (tak perasan kat profile, mamtims dh bgtau "mum to 4 hyper active boys"..heheh)) ehhehe

Chekgu Azrine said...

sory coz dah lama tak menjenguk weyy

bestnya.. gi paris.. aku ada gi gak.. dalam mimpi!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...