PELABUR EMAS PERAK

June 24, 2011

PART 4~LONDON-PARIS-KUL

Assalamualaikum..

enrti ini adalah sambungan dr entri ini

ok sambung cite balik..besoknya ktorg gi ke area london eye,tp bukan nak naik london eye,tp nak gi naik big bus tours(bas 2 tinggat) kat situ plak..bas ni tingkat atasnya open air..tiket dah beli online masa kat umah dulu..naik big bus ni amik masa dlm 4 jam pegi balik..bas ni round satu bandar london,so syok la jamu matakan..tak penat pon kali ni sebab dok je dlm bas tu 4jam..selalu penat dokong si adam tu,tp kali ni tak yah dokong..
pastu terjumpa amy mastura kat dlm bas tu,tp aku tak pasan..sbb dia tak makeup pastu pakai cap..dia dah turun bas baru pasan...adoi ruginya!!kalau tak mesti dah tangkap gamba sesama...
tghari makan kat msia hall lagi..nak buat cemana dah itu yg terdekat..lg pon rindu ngan nasik..kalau dah tekak melayu tu,melayu la jugak..
dah makan trus gi jenjalan ke oxford street..syurga membeli belah takde ape pon kat situ,saje nak tgk tempat dia cemana,sbb situ salah satu tmpat wajip kunjung bg tourist..niat di hati nak carik kebab halal kat area oxford street ni,tp tak jumpe kecewa tul...
dah petang trus balik hotel..penat sgt sbb dokong adam sepanjang perjalanan..
ok layan gamba ni jelah k..
memandangkan ini adalah part yg terakhir yakni yg penghabisan..so aku tepekla byk byk gamba,sbb malas nak buat entri pasal ni lagi..
ape pe pon aku tetap bersyukur kpd Allah swt kerana mendengar doaku kerana DIA dah berikan peluang kami sekuarga berjalan ke negara org walaupon sekejap..dan syukur sebab semuanya berjalan dgn lancar dan selamat pegi dan balik..lg pon kami gi bukan dgn tour agent or group,tapi sendiri punyer plan.
sbb bg aku bukan senang nak gi negara org xspecially Paris sbb dorang tak paham dan tak nak dgr org yg bercakap bahasa inggeris..dorang benci!..thanks to en suami jgak sbb bwk kami anak beranak ke sana,dia lah yg bertungkus lumus bayar tiket fligt,semualah tiket eifel tower,big ben,london eye,cruise,madame tausade,hotel,train dll secara online..
k selamat menjamu mata..

ni la dia big bus




ni depan hotel kami stay

dlm big bus




dlm cruise







tower brigde

adam sempat baham epal sebiji

oxford street..syurga membeli belah..


ada lg mat saleh bjemur..aku pon joint tp tak jemurla,kt org makan..ni kat hyde park


makan strawberi je cicah gula...perghh nanges..


restoran tuk din


bangga..anak jati msia bukak restoran kat london..owner dia uncle din


tgh tunggu lauk lum sampai



lauk kat tuk din mmg sedap2 semuanya,kanan ayam goreng crispy,kiri sup tulang


kiri rendang daging,kanan telur dadar

tube..ni lah transport sepanjang kami berada disana..
penduduk sana baik kat paris mahupon london..tube atau train adalah pengangkutan utama mereka..tu pasal aku tak nampak jalan jem sepanjang aku ada kat sana..


tgk escalator nya yg menjunam..

anak2 aku mmg manja ngan uncle david nya..




tak byk gamba kami berdua..ni lah satu dan ada bebrapa yg lain,susah nak bergambar berdua bebudak tu asik nyibok..


ni lg satu restoran msia namanya JOM MAKAN..


makanan nya not bad..blh tahan la..tak blh lawan ngan tuk din



trafalga square..byk nya tourist kat belakang tuh..


anak2 teruja ngan singa besar..


nak balik ke paris sudeh..


dah sampai airport paris...huhu..nak balik msia..

ok ni je yg dpt aku kongsi ngan uolls semua..Insyaallah ada reski blh gi lg next time..cau cin cau...
Wasaalam.. 

11 comments:

shaz said...

adammm...sedapnya epal tu...comeyyyy

Chekgu Azrine said...

kalau nak gi jangan lupa bwk aku sekali erk timah.. hehehe

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wahhhh jeles nikh huhuhu

LYAfrina said...

bestnyer....
kite bila la blh smpai sini

CuTeMiUt78 said...

wah.. seronok tgk... bila la kami plak akan kesana

zatil said...

besnye mama tims...wah...seronok lah bebudak tu kan...:)

seronok layan gmabr :)

azila said...

sonoknya k.tim...ni nak kena p jgk ni.hehhe

Myra Jay said...

Bestnyerrrr.... :)
Teringin gak nak nek bas open air camtu, nak rasa angin sana :)

munna said...

bestnya...berangan nak ke london juga...ntah bila sampai....

Sunah Sakura said...

wahhhh seronoknya akak~~

e.l.i.z.@ said...

hye salam singgah..*br ada kesempatan nk singgah hihih

wowieeeeeeeee syioknya akakkkkk...akak mmg duk sana atau p bercuti?

ruginya x dpt bergambar ngan amy mastura..dah lama tak tgk dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...