PELABUR EMAS PERAK

June 24, 2011

BILA SI ISTERI BERBLOG...SI SUAMI dan ANAK?



Lama btul tak joint segmen ben nih..ni ada masa sket leh la joint..k..cam biasa sapa nak joint klik sini...


Ni nak cite sket cemana saya luangkan masa di rumah..
ok..
pepagi dah bangun kul 530 pg..siap kan breakfast tuk en suami dan anak2..biasanya kalau rajin aku buat la nasi goreng ke,mee hoon goreng ke...
tapi kalau kureng rajin aku buat la yg simple jek..contohnya...sandwich,roti telur,roti bakar,kekadang kalau malas giler, goreng nugget je..air milo..

pastu kul 6.00pg kejutkan anak2 nak g sekolah plak..dan siapkan dorang..Suami??..tak yah...dia siap sendiri le,dia bangun sendiri,kekadang tu dia yg kejutkan aku buleh???..eheheh..

pastu anak beranak tu dah selamat gi keje dan sekolah...tugas aku tu siapkan dan hantar anak yg kedua tu g sekolah tadika kemas..aku hantar dalam kual 745,sebab dia masuk
kul 8..
sampai umah aku buat pe yg patut..,breakfast dulu..basoh baju ke..,siram pokok bunga,pastu......haaaaa...
tiba masa nak berblog plak..sebenarnya masa berblog aku ni tak tentu masa..kalau ada kelapangan
aku buat la..klu tak nan hado la jawabnya..bersawangla..
dah habis berblog aku mandi pastu masak..ala masak cincai cincai je..campak campak jer kaedahnya..
tghari bawak makanan yg dmasak tu tadi ke sekolah anak aku coz dia ada kafa petang..
suami kekadang tu mmg tak dinafikan mmg ada membebel sekali sekala..
tp tu standet la..dia jeles ke hapa aku tau la..pastu kalau dah membebel mula la kuar semua ayat pedas..hehehe
tapi bila bila dah ok dan berbaik...dia pulak yg bg semangat dan moral support la kata org kat aku..eceh.. tu amik hati je tu,kalau tak kang berlaku mogok lapar plak kang...dapor tak berasap..
balik skola antar anak gi ngaji..malam sibuk tgk keje skola anak,pastu prepare mkn malam plak..
hurmm...camtula tugas seorang ibu tak akan habis tau..
ok tu je nak cite..bosan tak?...nak buat cemana itu skop of work aku .. kata big boss!!
sekian..

12 comments:

Lulu Caldina said...

Majulah Blog untuk keluarga dan negara..yeah...

missbby said...

yeah..takperlah kan, as long as kita buat kerja kita sebagai isteri dan ibu ye tak? salam kenal ya..

Alya Esprézzo said...

hehe..walaupun dah jadi isteri, masih lagi boleh berblog kan? hehe happy blogging sis! :)

www.alyaesprezzo.com

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

blog2 jugak keje lain tidak diabaikan okeh la kan...


http://ladybirdakaluply.blogspot.com/2011/06/bila-isteri-berblogsi-suami-dan-anak.html

~iz~ said...

salam kenal...
dn selamat berblogging..

mas saari said...

walaupun sibuk sempat gak berblog..

jom baca cerita Mas!
http://www.massaari.com/2011/06/bila-si-isteri-berblog-suami-dan-anak.html

Azzah said...

boleh tuju lagu?..eh,tinggal jejak..:) http://sayurlemak.blogspot.com/2011/06/bila-si-isteri-berblogsi-suami-dan-anak.html

PinKy MoMMa said...

berblogging tak salah asalkan kita laksanakan tanggungjawab kita ;)

ariana's said...

Salam kenal.Kalau dah minat, tau lah membahagi kan masa antara blogging ngan family kan..Selamat maju jaya..:)

Fad said...

haha..lwk akk ni...:)slm perkenalan...follow akk..kalo ada masa singgah la cni..
http://dilamin.blogspot.com/

Anonymous said...

tak habis habis join segmen dia ni...korang igt dia nak upkan trafik korang ke?..lupakan je lah..
dia ni pilih bulu je..blog org2 dia je yg di upkan..

Ameh Wahab said...

Sorry..keretapi lambat~!!
hehehehe..

http://ordinary-ameh.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...