PELABUR EMAS PERAK

June 22, 2011

PART 3~Paris-london-paris

Assalamualaikum...

entry ini sambugan dr entry yg ini ...


ok,pepagi dah check out hotel..tp beg besar tinggalkan kat hotel di paris coz nnti nak check in balik,.. tak larat nak bawak beg besar tu.cuma bawak beg sederhana yg blh muat baju dan makanan selama 3 malam di london.
for info semua,ktorg dr paris ke london ni bukan naik flight tp naik train eurostar yg memakan
masa selama 2jam 30 minit..kejap je kan..padahal tu negara yg berlainan tu..
pejam celik pejam celik dah sampai..tak rasa sgt sbb train giler laju..klu tak silap 300km/sejam..
one more thing train dia tak bising dan tak bgegar..

sampai london kul 930 pg..abg aku dah tunggu kat station king cross..semua penumpang dr paris yg
nak g london mesti turun di station ini..
hotel kami kene jln kaki dlm 10 minit dr sini..pastu tak blh check in sbb still pg lagi..so taknak
buang masa letak beg trus gi jenjalan ke big ben,london eye dan madame taussade..
dah jalan perut pon mesti dah lapar..tingin sgt mkn kat msia hall..ya ampun...seyes lauk dia mmmm...mabeles
sampai tambah 2 pinggan..yelah ...dah org kt yg masak..

oklah..sebenanya nak cite lg..tp takut korang semua bosan cite panjang meleret..layan je la semua pic ni..


sebelum check in


dah check in



ni la eurostar train yg gile laju




sit dlm train


dah sampai station king cross





dlm tube





ha..ni kantin msia hall..ni la tempat student msia selalu mkn..



lauk2 nya mmg sedap..

depan msia hall



background big ben


big beng!!


london eye


dlm gondola london eye


lautan mat saleh sedang bjemur..





 sini mmg senang nak nmpak org msia




tom cruise

jolie n pitt



nicole kidman


pujaan ati anak2 ku..christiano ronaldo


ni pon samer

 



wood

lady gagah(gagah la sgt)...







really adore her n miss her..







14 comments:

~ yus ~ said...

Wah jalan2 London n Paris rupanya....best tu.

entah bila nak sampai sana lagi, tp dah pernah sampai alhamdulillah lah kan..

Fieza79 said...

best nya..tk dpt pi pun layan gambar kat sini rasa mcm dh berada di sana..

msh heran knp mat saleh suka sgt berjemur..?

mama tims said...

kak yus..camtula..
insyaallah nnti reski akak plak..


fieza~mmg best..mat saleh suka bjemur sbb dorang jarang dpt matahari terik,sbb tghari kat sane mcm waktu pg kat msia..so dpt matahri sekali sekala mcm nikmat la bg dorang..

- dieyana - said...

wah, seronoknya mamatims n famili di sana.... ntah bila la dapat p sana...ehheh. mesti bnykkan kos diperlukan utk ke sana? nak beli baju panas n kelengkapan lain lagi.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

waaa...seronoknya!

Citarasa Rinduan said...

Salam Ziarah

mama tim.. tahniah sebab menjadi follower ayu yang bertuah..

singgah blog ayu ambil award ya

Bigdaddyz said...

tumpang tengok jer la kita...

Ayu Hashim said...

assalam perkenalan.. i miss London & paris so much... esp London.. suka cuaca di sana.. bila lah nak pergi sana lagi ya.. :)

Hanis Azla said...

bestnya layan citer & gambar2 tu.. dgr cerita dan tgk gambar terasa mcm kita pula ada di sana..

wahida said...

sonoknyaaaaaaa.....jeles la...hehe...bila saya dpt sampai sana pulak...

salam, terjah dari blog citarasa rinduan...

salam kenal...

PinKy MoMMa said...

bestnyaaaa mama jalan jalan ;)
eh anak kamu 4 ye? aduh jelesnya badan selim jer ;)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

wehhhhh beshnyerrrrr!!!

Myra Jay said...

Bestnyer tengok akak n family jalan2 kat sana.. tringin nak jejak jugak tp tak tau bila.. :>)

e.l.i.z.@ said...

wpun patung, tp sgt la tinggi nicole kidman tu hihih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...