PELABUR EMAS PERAK

February 1, 2011

makan time!!!

assalamualaikum sumer....

korang suke makan tak?mesti la suka kan..idop mesti mau makan..makan selagi boleh makan,sebab bila dah berumor sket nanti,mesti takde napsu nak makan..contoh tdekat my mother in law,yela org tua cam tula..dia dah tua so,banyak makanan yang dia dah tak selera nak makan,tambah tambah lak die pon ade kencing manis lagila takde napsu makan..letakla nasik ke,ikan goreng ke,ayam goreng ke,memang tak selera..

so mase mudela nak bedal sumernye..bukan tamak,tapi kita macam..mmm..camne nak cakap ek..ha kita just enjoy the food...menghargai makanan yang kita makan dalam erti kate laen besyukur sbenarnye...ececeh..


contoh lagi satu incek somi..die memang suke makan..makan ape pon die belasah je..janji halal toyyiba...aku plak pon suker makan tp maseh ditahap control lagi..tapi ade sesetengah makanan aku tak makan e.g ikan sungai cam ikan baung,ikann..tah ape lagi aku pon tak ingat name die..


kalau bfast plak suke yang simple jek..cam ni ha toasted bread..ala salut je roti ngan telor,tak sampai sepoloh menet dah siap..tapi kalau bfast weekend suke makan yang berat sket la..nasik lemak ke,bukan ape..time weekend la anak2 n incek somi dapat makan sesama..yela papanye susah nak dapat mase berkuality ngan anak2..pastu time weekend la nak masak sedap sedap cam nasik briyani ke,nasik minyakke kan..burger n anjing panas pos suke masak gak..muahahahaha..anjing panas???uweekkk..woii...takde makne nye anjing panas,ni suke hotdog la...special lagi..

v
v
v
v
v
v
v
v
v






hot dog


pastu ari ahad aritu pegila makan kat satu restoren ni..memang kami sekuarge suka makan sini,pastu yang paling fevret kuey tiaw sop..perrgghh..memang malatop sebab dia masak kuey tiaw dalam bekas claypot..




lagi satu suka order die punye lai chi kang...mmm...sedap tak hengatt..dalam lai cki kang tu ade kacang,ade cin chau,pastu ade liaci,n tak lupa sea sewed kaler itam..wui...meleleh beb.. 



btul btul...memang sedap..tapi kiteorg cam ketagih je makan situ...ni mesti ade boh ape pe,mandrem ke...ohh......!!!!!!!tidak!!!!
kalau tak caye tgk gamba bawah nih...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

tak sedar la tu,orang snap gamba die..wakakakaka..k..chow..

7 comments:

z.u.n.a.i.d.a said...

salam sis tims..wah semua nampak SODAP!

tims said...

zue,masak sendiri lg sodap...sis mmg suke masak..

little cart00n said...

oke..
da terliur! :p

nuruljannah sukhri said...

terliur tgk makanan2 tu.dh la tgh lapor ni.laici kang mmg feberet...

tims said...

@little cartoon~dah telior?saba ek...hahaha....
@jannah~mmg sedap sedap pon,lai chi kang die memang mantapp!!

Yana Rashid said...

wahhh tengok gambar makanan ni rs berkeroncong perut.wuu wuu T_T

tims said...

yana~mmg pon,nak nak skang mmg tgh lapo nih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...