PELABUR EMAS PERAK

February 23, 2011

pegi scaling gigi?..ohh tidakkk!!

huarrgg.......

jangan soh scaling gigi....adoi..2 ari lepas incek somi gi scaling gigi,dah setahon lebih dia tak gi scaling.skang dia soh aku lak gi scaling, soh wat appoinment weekend nih..

isk..tension! sabau jela..nak tak nak tepaksa pegi walaupon tak rela..infact ni pon tuk kebaikan aku jugak kan.walaupon sakit akan ku gagahkan jua,last skali gi scaling 2thn lepas.tu pon dah post pone byk kali.

sbelom karang atau plak ni makin byk baek aku gi..takot memang takot.bila gosok gigi asik bedarah je.selama ni lepas gosok gigi selalu guna floss je.bagusla scalling ni leh kurangkan mulut berbau.

gamba ehsan cek google


gamba ehsan cek google




korang dah pegi scaling ke blom?..baek gi cpt sebelom jadi lg teruk..sbb kalau first time nak scaling memang lagi sakit,tp kalau secondtime  dan seterusnya tak bape sakit sgt..atau pon depend pada dokter tu jugakla..kalau rasa rasa sakit sgt soh la dia berenti jap,pastu sambung balek...hehehe...

dan skang ni aku terapkan budaya scaling ni tuk ank ank aku pulak,sbb dr kecik la kene jaga gigi,jgn dah besar baru nak jaga,sape ckp budak2 takde karang gigi or plak..selagi seseorg tu penah makan maka ade la karang gigi..

yg best lepas scaling ni, mulot mmg rasa selesa pastu mulut wangi tak berbau pon...saba jela nak masuk bilik dokter nanti...sob sob...


15 comments:

suSuEmIMiE said...

pegi la..pegi la..pegi la..
nanti gg cantik, putih berseri..
dktr skrg xmcm dktr dulu scling gg cm nk tercabut gusi...
skrg xde lgi..siap leh tersengih kt dktor tu lagi...
ahaks..mcm pantun la pulak...

tims said...

tak tau nak panggil ape yusni ke suhana~ni tgh kumpul kekuatan la nih..tq ya..

Norhana said...

untuk cantik kenalah sakit2 dahulu.. tapi kan rasa ngilu aaa bila baca entry ni.. hehe..
somi nana penakut nak gi. asik tunda je.. geram tul

nuruljannah sukhri said...

yuyu penah buat sekali.masa tu kat uitm.free je. kebetulamn pulak, mmg x sakit. nk pergi lagi tp takut..

tims said...

@nana..mmm..btol tu kalau nak cantek kenela sakit2 dulu..bsusah susah dulu senang2 kmdian..hehe..

tims said...

@yuyu..oo..fist time tak skt..bgusla..mmg seram tgk sumer alat2 dokter tu

Jaslin Jamaludin said...

arghhh! leen penah buat sekali.. tapi masa darjah 6.. serik dah.. ngiluu.. takut, takut.. T_T

tims said...

@leen,last skali dajah enam?..mak ai..lama tu...sis pon seram sejuk nak gi nih..

nuruljannah sukhri said...

sis tims pegi dulu.nnt share pengalaman ngan kitorang..mmg yuyu buat dulu x sakit langsung..pergi berdua dgn kawan..dia smpai keluar mata tahan sakit...tapi yuyu dh la kejap je, x smpt nk rasa sakit..bukan riak ni.cuma terasa pelik jugak..tp papepun ttp ngeri nk g lagi.mana tau lepas ni sakit berganda2..xmo xmo

tims said...

@yuyu..ok mesti share punye..

Natasha Farina Arifin said...

Hye nice entry here… im cik cha, very new berblogging-blogging nih! Hehehe…pegi la jgn jdik mcm i gigi berterabur senyum pon tutup mulut jek!
do visit my blog at http://sharemyloves.blogspot.com

little cart00n said...

da lama tak pergi scalling gigi!
dah berkarat da ni!
wawawa

tims said...

@natasha..tq ye folow blog sis,ok nnti sis terjah blog nat lak...

tims said...

@elie..dah bkarat..hehe,btol ke,tp nmpak cantek je org n giginye tu..

Mama Likha said...

salam perkenalan kak tim :)

sy dh folow kak tim berHEROkan 4 ni, jom kak tim folow saya :)

hmmm, saya bru jer g scaling haritu. sy mmg tak sukaaaaa! sengal tkleh ingat huh! tp nk cantik punya pasal kan..? scaling n polishing skali, pas scaling senyum smpi ke tlinga... tinggg tingggg berkilat2... hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...