PELABUR EMAS PERAK

February 10, 2012

Cerita cameron yg dah nak basi

Assalamualaikum..


Giler lama terperap dlm draft crita gi cameron haritu..ni baru nak publish..alkisah pegi cameron masa cuti skola aritu...pepagi seawal 9pg dah gerak ke cameron dari ipoh umah mil..so perjalanan ipoh- cameron dlm 2jam lbh kurang..niat memang nak pegi balik hari jer sbb mggu sebelum tu dah gi ke penang..
tapi niat itu meleset bila mana sang isteri taknak balik dan meminta suami untuk tido di situ..huhu..sang suami yg redho dan pasrah dgn kehendak isterinya itu pon menurutkan permintaan isterinya itu..haha..
alangkah sedih di hati sang isteri bila semua hotel yg kami walk in dah full..last2 sekali cuba try test tanya rumah peranginan persekutuan kerajaan..akhirnya ada kosong walaupon hanya walk in..reski tu nama nya..sbb rumah peranginan kjaan ni biasanya mmg tak penah kosong time weekend n school holiday..maka tercapailah hajat si isteri..
maka teruskan dgn membaca entri bergambar..haha..




aktiviti sebaik jer sampai..ke ladang teh..



posing tu harusss...



view ladang teh..cantik sungguh..terkesima terpana...



jarang dpt bergambar bersama..sbb setiap kali nak gambar berdua ada jer yg buat hal,nangis lah,gaduhlah  dan lain2 lg....




cubaan utk jg potograper..huhu..



tepi daun teh pon kena posing..eh harus tau ni kenangan kami ni..



ni wajib kena beli..budak2 tu suker...


haa..ni interior kat dlm rumah peranginan tu..ni ruang tamu nya..oh lupa.. kami amik apartment 2 bilik..



bilik utama...adam get ready nak lompat atas kaitl..saba jelah..memang rupanya agak lama..tp bolehla..selesa..ala standard la umah kjaan kan..






2nd bedroom..




bilik air..


view dr apartment

reception lobby..



hadapan lobby..


Ok..abis dah kisah cameron..habis satu tugas..takde part2 ke part3..nak ikutkan mmg banyak nak tepek gambar..sbb gambar ada 4ratus lebih..tp dgn broadben yg sengal melampau ni simpan jelah niat tu..
Ptg kang ai bw yer..ni tak sempat..huhu..okies babai..

20 comments:

mamyharraz said...

sy suka sgt camaron highland..tak pernah jemu.
bila tgk pic kt sini terus rasa rinduuu mahu kesana ;)

Aine Ainun said...

Alamak, terasa terus nk p lagi,
ehehehe...

Brtuahla dpt aprtment last minit:)

Mama Likha said...

huhu.. simple kak tims buat kisah cuti2 hehehe....

Chekgu Azrine said...

Hehe..best giler dpr jln CH..dulu aku g hujanla tim..xdpt nl berposing sakan sgt..nti nk tryla usha umh persekutuan tuh..best sikit..n murah kot..

Qhaifa Nur said...

ni pun nak ke sana lagi, tak puas pergi baru nih...

- dieyana - said...

bestnye g cameron, sejuk2 gitu.. tapi yg dieyana tak best time nk smpi cameron, jalan berliku2, smpi cameron, dh lembik. tapi teringin nk g sekali lg ke cameron! ;-) feeling2 honeymoon..hehheh

- dieyana - said...
This comment has been removed by the author.
ainnoraini said...

Masih sejuk lagi ke kat sana tu tim...
Dah lama kk ain tk pegi...

Hanis Azla said...

mmg rezeki betul.. dapat juga tmpt persinggahan utk bermalam.. Alhamdulillah.. skrg ni byk betul dgr cerita rakan2 gi bercuti ke CH.. ini yg hati rasa membuak2 nak ke sana ni.. he..he.. last akak pergi 9 tahun lepas..

miloais milo said...

iols suker gi cameron - nyaman aje rasa kat sana...
beb - gi tak ladang boh kat sg palas??? lagi best beb....

ctzainal said...

wah,romantik betul posing berlatar belakang kebun teh. ai like! :)

follow sini :)

Ummi Iman said...

sejak ada iman belum pergi lagi.. transport uzur haha tak larat naik bukit. semua boy ya..

ratusiput said...

tetiba ter feel nora elena n seth tan gitu.ehehe.ha dh dpt gambar berduaan dgn latar belakang menghijau tu...harus dibesarkan gambar tu tau :)

~ yus ~ said...

ada juga kenangan d ladang teh. Kak yus tak pernah sampai lg Cameron ni tau...huhu. Seronok tgk gambar mama tims dan keluarga di sana...

MrS. F!zA said...

rindunya CH!!!! best kan kt CH ni..syiok menikmati keindahan ladang tehhhhh

Mama Ema said...

rindu nak ke sana lagi..tapi tak pernah pun bermalam kat rumah kerajaan.

Ms Fai said...

fai pergi nvember tahun lepas. best sgt rasanya kt cameron ni... hehe... tpi masa tu bukan musim strawberry, so tak dpt la nk petik strawberry... huhu..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

x plan nk tido abeh tu bwk baju salin x?


rumah penginapan tu nmpk okeh jugak..bersih

ajak said...

asalam ... nanti boleh rancang nak pegi lagi .. tido kat banglo plakkk ..tq.

munna said...

munna baru sekali ke CM... ingat tahun ni nak melawat kesana lagilah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...