PELABUR EMAS PERAK

November 30, 2011

sambung lagi last part..jakarta


Assalamualaikum..


Lama btul tak jenguk blog ai..walaupun tak sihat janji harus di lunaskan..
ok meh sambung last part jakarta ni..tak larat dah kalau byk sgt part..


Kebetulan masa nak sampai kat jakarta saya di landa demam+muntah..
jgn salah paham yer..ni takde kena mengena nak tambah baby lagi..hahaha
yg sebenanya makanan dan persekitaran kat sni(bandung+jakarta) yg membuatkan saya demam..ntah kenapa perut takleh terima makanan kat sini..
so bila dah demam nak amik gamba pon takde mood..nak jalan lagi la..
tp mengenangkan kami dah nak balik esoknya..kenalah menggagahkan diri utk jenjalan..


sampai je hotel,check in sumer..trus gi Mangga Dua..
mangga dua ni shopping compleks jer..tp boleh thn besar dan ramai org..


rambang mata gak la kat Mangga Dua ni..lbh kurang cam pasar baru bandung gak..
harga pon boleh tawar menawar sama jer..
tp bab ramai orang ni mmg takleh elak..mmg ramai giler org kat sni..sabo jelah..berasak2,berhimpit2..
ok dah soping2 sket..perot pon dah lapar..so en suami nak mkn nasi padang..dia mmg penggemar tegar nasi padang..so haruslah tunaikan permintaan tekak nya itu..
pemandu teksi tu suggestkn Rumah Makan Garuda..restoran ni menyediakn masakan minang dan nasi padang..




restorannya mmg cantek,bersih dan teratur..


tgh cedok nasik utk anak2 ku..



semua lauk mmg nampak mengiurkan..tp ntah kenapa tak kena ngan jiwaku..tp tersangatla kena dgn jiwa suamiku...hehehe..tapi dah lapar bedal jelah..anak2 pon samer bedal..so cam biasalah klu mkn nasi padang mmg bayar apa yg kita makan atau sentuh sahaja..kalau rasa lauk tu tak ngam atau tak sedap jgnlah amik..so kami hanya mkn sayur,ayam goreng,udang goreng rangup,ayam rebus dan jangek..saya panggil jangek sbb org nismilan panggil jangek..tak tau la korang panggil makanan ni ape..ianya adalah kaki lembu yg dibersihkan,pastu dikikiskan dan dbakar..pastu rebus sampai lembut dan di masak lemak..saya tak mkn...ni en suami nyer fevret..
ok dah mkn dah settle..kami pon balik hotel..badan saya dah tak larat nak melangkah lagi..ececeh...

 orait..esoknya ialah last day kami disini..nak blk dah..flight kul 5ptg,so ada masa nak jalan2 lagi..tp tepat kul 12tgh kena check out..apartment ni sgt la strick..siap bgtau klu late check out kena bayar..so ada la masa nak gi Tanah Abang..tanah abang ni tempat shopping jugak..errr shopping lagi..

shopping lagi dan lagi..en suami cakap 'eh kan demam..dpt shopping trus baik demam ke'..hahaha..handbag kat sni mmg cantek2 n latest design..klu beg muat dah lama sambar lagi beberapa biji..ada jugak beli shawls dan pashmina yg saya suker..pashmina yg saya pakai sekarang ni dibeli masa kat bandung aritu..pashmina gucci..hahaha.. nama tak tahan..

ok..tanah abang ni..yg saya suka tempat dia..keluasan antara kedai dgn kdai yg lain agak luas klu nak dibandingkan dgn pasar baru kat bandung..so sekali gus membuatkan kita rasa selesa dan tak panas utk saya yg bawak anak2 nih..
ok dah cukup..poket dah nipis..jom..tak reti reti nak balik.
pastu kami balik hotel dan check out n trus ke airport Soekarno-Hatta Jakarta..
flight lambat lg..so kita makan dulu..memandangkan perut saya yg asik buat hal ni maka kami memilih utk makan dunkin donut jer..



masing2 dah letih dah time ni..pegi toilet ntah bape kali pegi dah..ipad n psp pon budak2 ni dah tak terlayan..flight petang sabo jelah..tp lebih pegi cepat ke airport jakarta nih..sebab org kata walaupon hotel tak berapa jauh tapi kerana jem yg teruk ia boleh sampai 1-2 jam ke airpot..

ok sampai jumpa lagi bandung n jakarta..babai..


13 comments:

~izan~ said...

seronoknya tgk mangga dua.. mmg rata2 org akan ke situ shopping bagai2 hehe

nasi padang izan pun tak berapa mkn sgt tp mcm akak kalau dah lapar bedal aje la hehe

So Shy Lady said...

wah baru blik mlancong rupanya... byk borong nmpak ;) ntah bila la akk nk jjak k situ

ibu MZW @ farah idayu said...

kak tim, bestnya pi holiday sekeluarga ;) nak tanya..agak2 bajet utk ke sana sefamily abis dlm berapa riban ye? huhu~ harap2 ade rejeki ke sana next year..ameen...

mamyharraz said...

baca entry ni buatkan sy tak sabar mahu ke jakarta januari ni ;)

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

bab soping paling yanty sukeeeeeee

qemaishak said...

Part shopping yang best tuh hehe..
rambang mata nak pilih kan.

azila said...

haih k.tim..demam2 pon larat lg shopping?hehhe..tp nasi padang tu nampak sedapla plak...rasa nak p cari lak yg ader kat kl ni jer...maklumlah nak ke sana ngan perut dah makin besar ni cam rugi jerla, sbb sure cpt penat..hehe

✿....rossa alina....✿ said...

amboi dapat shopping terus segar eh??hihihihihihi.. :)

CuTeMiUt78 said...

tak sihat pun sempat lagi shopping ya.. takpe2.. tu terapi gak tu..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

oh shopping terus baik demam ya..hehe


macam sy haha

ainnoraini said...

shoping mmg kakain suke bangatt...

byk borong ke kat sana tu...

Outbound Malang said...

mampir sob..nice post..teruslah berkarya dan sukses selalu..jangan lupa kunjungan balik ya..:)

MamaEma said...

shopping pengubat segala penyakit..terutama orang perempuan..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...