PELABUR EMAS PERAK

November 16, 2011

Baru nak update pasal jenjalan ke Bandung n Jakarta


Assalamualaikum..

Arini baru sempat nak update pasal jenjalan ke bandung n jakarta aritu..
kami pegi minggu lepas..
3 malam di bandung 1 malam di jakarta..
Alhamdulillah selamat pegi dan balik..

dari pengalaman saya kedua dua tempat tu..
saya rasa bandung lebih seronok dari jakarta..ini bg saya la yer..
org lain saya tak tau..
sebab bandung tak se"macet" jakarta..
bandung sejuk jer..oppss utk yg tak tau macet tu maknanya jem

jakarta bandar yg terlalu sibok..penduduknya padat
kebanyakkannya mmg pakai keta
so tak hairanla kalau jem ada di mana mana..
blh dkatakan jakarta kalau tak jem tak sah..

ok kita layan gamba jelah..byk cite ade yg bosan kang..

macam2 aksi..sakit jiwa dbuatnya...dahla ngantuk sbb fligt kul 630pg..so bygkan la kul bape bgn tido siap pastu kena ada kul bape kat lcct kan...


ibuk2 bapak2...sudah sampe di airport bandung..kecik je airport nya..


kami stay di hotel cihampelas2 ..walaupon pepagi kami dah terpacak kat hotel,tp dia bg jugak chek in..ok,saya suka stay kat sni..bersih..pekerjanya friendly..di sekitar hotel ni byk tempat mkn..tp takut nak mkn sbb ragu2 ngan status halal nya..



yaa.....syurga beli belah yg tak bleh blah..pompuan wajib dtg sini..pasar baru..shoping is theraphy kate nye...shopping la sampai lebam..tp sni antara kedai dgn satu kdai yg lain agak sempit..so panas la sket..berbanding dgn tanah abg kat jakarta lg selesa sbb besar..



selalu kita tgk pompuan shopping kan..abis ni cemana lak ni..sape nak jawap??...



ok done shopping,tido jap..pastu jenjalan di sekitar cihampelas..sampai la ke cihampelas walk..jalan kaki jer..15 minit dr hotel..cari makan kat sni..tp takde makanan yg sesuai..so kita balik hotel mkn meggi jer...hohoho..


masa jln kaki tu byk kedai tepi jln yg jual senapang nih..adoi la..ada ke anak saya soh beli satu bwk balik..kang tak pasai2 mama papa masuk kantor polisi kang..


 ok..esok sambung hapdate lg,kami ke tangkuban perahu pulak..
okies babai..




13 comments:

MrS. F!zA said...

wowieeee bestnya ktim wehhh.. syiok tgk askar2 tu eskot mama nya..heeee

*eh sana senapang jual bergelimpangan mcm tu je ke?

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

amboi tims..seronoknya melancong..aritu dh pi paris..

munna said...

bestnya jalan2 dgn family...... bandung bila agaknya munna sampai sana pulak

wida said...

seronoknya jalan2...
mesti byk shopping ni..hehe

mamyharraz said...

bestnya jln2 satu family :)

nak tgg next entry pula.

MamaEma said...

mom ema suka ke jakarta utk cari kain-kain utk buat baju pengantin...ema jer belum berkesempatan nak pergi..

~izan~ said...

mesti akak sakan shopping ni hehe..seronok kan gie belah2 sana,kami gak tak smpai2 hehe..

nnt update byk2 info tau.jd panduan hehe

Hanis Azla said...

bestkan shopping kat bandung.. akak pun jd tak berapa nak makan masa kat bandung.. tak tahu kenapa.. suka posing awak dgn anak2 tu.. mcm kakak bawak adik2 jalan.. sbb maknya comel sangat.. slim aje..

Ms Fai said...

wahhh, bestnya berjalan smpai bandung dan jakarta...paling suke tgk gmbar akak dgn hero 4 org tu. so cute!!

Parut chicken pox semakin pudar dlm masa 3 bulan??

e.l.i.z.@ said...

btul tu kak...bandung lg best..jakarta ngeri ar tgk kete byk sgt..mmg macet banget hihi

ainnoraini said...

Wah seronoknye gi jln2..belum sampai lagi kat situ...
Byk ke borong kt sane tuu

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

WAHHHH BESH LA KAK TIMS....SYOKKKKKK ...

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...