PELABUR EMAS PERAK

November 4, 2011

My homemade chiken chop serve wif mash potato n french fries



Assalamualaikum..salam jumaat..


Sebenanya dah lama dah lama buat chiken chop sendiri..
i mean nak buat sendiri la..
tp asik post pone jer
pastu ari tu en suami dah perli
"aritu kata nak buat ciken cop"..sampai skang tak buat2..

Maka terjadila trajedi membuat ciken cop ala mama tim
tak sangka anak2 ku suker sgt..
nnti mama buat lagi yer..
bila??..kalau rajin..hahaha...




Alhamdulillah jadi..cuma kena improve sket tang ayam tu..
ayam tu tebal sket..so lepas ni kena ketuk ayam dulu kasik nipis
mash potato tu pon ok jadik..
kuah black pepper tu pedas sket..
kena kurangkan pedas nya..tuk anak2..

sekali sekala layan western syok woo..
nak nak time ujan..syok nyer..
okies..jap g ai sampai kat umah uolss..





11 comments:

Kakzakie said...

Nampak menyelerakan. Kalau hubby dah tanya kena buat ye dak hihi...

- dieyana - said...

dieyana n anak2 suka ciken cop, tapi tk reti nak buat..ehhe

mamyharraz said...

best sgt bila kita masak suami&anak2 suka :)

So Shy Lady said...

owh mknn mcm ni feveret bdk2 ni...t.pnh buat lg chicken chop. biasa akk buat red bean, sausage, salad mayonis, fries n ayam brmpah kenny rogers knon nye la kihkih...
bleh share rsipi chicken chop? (malas google)

Chekgu Azrine said...

tims.. terliur beb.. sedapnya.. aku suka je western food.. hehehe

Huraizah said...

Kak tim
Pos sini sikit! Huhuhu... Sy pernah jugak masak ni
Tapi beli yg siap je laaa huhuhu... Balik imah masuk microvave...

CuTeMiUt78 said...

buat sendiri puas makan kan

MamaEma said...

sedap kalau hasil air tangan sendirikan..

shaz said...

mau jugakkkk

ainnoraini said...

mesti sedapkan ...
anak2 kak ain pun suke mkn jenis mcm ni.. harus kene belajar buat..

~izan~ said...

rajinnya akak..senang buat sndiri,tahu tahap kebersihan dan halalnya kan =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...