PELABUR EMAS PERAK

January 30, 2012

Mandi manda di Ulu Chepor Ipoh



Assalamualaikum..


Cuti chinese new year minggu lepas di manfaat kan bersama dgn family terchenta..jarang dapat cuti panjang ni bersama samakan so..ambik kesempatan pegi mandi manda di air terjun ulu chepor di ipoh perak..dari umah mil di sungai rokam ambik masa dalam stengah jam..tak le jauh sgt..since saya n famili pon mmg dah lama tak gi sini..
Best sgt dapat mandi manda dan berkelah kat air terjun..ianya beza dgn mandi air laut..tp jgn salah faham mandi air laut pon best jugak bg saya..cuma keadaan yg membezakan nya...selain dari dapat quality time dgn family ia jugak dpt menghilangkan stress..seyes tau..
So..mil sediakan makanan kami pd hari tu lauk pauk n nasik putih..buah limau juga tak dilupakan..


makan time..!!

kawasan di sekelilingnya..banyak pokok2..




harus posing jap..


canteknya la ciptaan Allah swt..



cantekkan kawasan nya..

Dapat mandi sni hilang stress jap pastu balik umah stress semula..haha..
Okeh sampai sini jer..tq to papa sebab sudi bawak kami ari tu..ok jumpa di lain entri..nak bw dengan brodben yg sengal nih jap..





18 comments:

mamyharraz said...

bestnya piknik..

mmg indah sgt pic sungai mengalir tu..tenang damai je memandang..dpt pulak berkumpul ramai2 mmhlah owsem! ;)

ibu MZW @ farah idayu said...

tenang jek bila tengok gamabr air sungai tuh..hehe..

Izan Ishak said...

bestnya mama mandi2 kat air terjun.. lain kan dgn mandi air laut... sejuk sbb byk pokok2... damai je rasa...

paling best...banyaknyaaaa makanan!

JaJa'Z said...

wah! lebih kurang sama entry kita tim..gi picnik kat sg..tp sungai tim lagi syok...

qemaishak said...

Kalau pergi mandi manda camni anak-anak la paling gembira, mak tumpang gembira juga tenangkan diri hehe

Mama Ema said...

seronok mandi air terjun

Hanis Azla said...

bestnya tempat tu.. dah lama betul tak mandi sungai.. wah, mcm2 lauk pauk yg di bawah.. berselera aje akak tgk..

LiErOSe~QiEmi said...

bestnye... klu piknik kat sungai best sebab sejuk je, kat pantai ada angin, tapi panas..

last piknik tahun lepas...bila la dpt piknik lagi ni...

LIPISLADY said...

Sallam mama tim,

Waww...bestnya dapat berkelah sambil mandi2 dengan family. Air terjunnya ( jeram ) cantik sangat. lama dah saya tak mandi2 dan berkelah.

L said...

sonoknyer dpat mandi manda..=)

jom hayati sekejap.=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

Ms Fai said...

sekali sekala mandi2 mcm ni mmg best!! wajib bwk makanan yg byk sbb perut cpt lapar bila mndi kt air terjun ni. hehe... ;)

Fatin Mraz said...

sekali sekala berehat.. ke alam semulajadi menghijau..dgn bunyi deruan air.. sejuk dan mendamaikan..
=}

salam kenalan..FM dah folo kembali~

CuTeMiUt78 said...

sejuk mata memandang.. sejuk lagi klu dpt berendam.. :D

munna said...

dah lama tak mandi2 mcm ni dgn family... seronok kumpul ramai2

ajak said...

asalam ....mama tim ... nanti rancang rancang untuk pergi lagi tauuu ...tq.

Cik Ina Do Do Cheng said...

tims , dah mandi manda mesti lapaukan. tak kisah ko bawak banyak makanan : )

~izan~ said...

seronoknya berkelah.. ada bekal makanan byk2 lagi..best2.. kalau kat air terjun mcm ni rasa sejuk sikit kan kak dari laut hehe... tp dua2 best jugak..

mselim3 said...

tenang dan damai mandi manda kat air terjun 2,,,best ...

Wassalam...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...