PELABUR EMAS PERAK

January 17, 2012

Jenjalan ke Bukit Bendera Penang


Assalamualaikum..


Okey harini baru berkesempatan nak story pasal jenjalan ke penang masa hujung skull holiday aritu..last pegi rasanya bulan 6 thn 2011. punyala la lama terperap dlm draft..tapi nak cite jugak haha..kami tido 1 malam jer di bayan lepas..selalunya klu gi penang mesti tido kat batu feringhi..tp kali ni saje nak stay kat bayan lepas..infact mmg tak penah gi bayan lepas pon..


bertolak dari ipoh umah mil ke penang mengambil masa 2jam setengah..so trus ke bukit bendera..tak susah pon carik sbb ikut jer signboard..haha..dasar mmg tak tau jalan..cuma yg kurang bestnya ialah parking..semua keta kena park kat tepi jalan..takde parking khas utk ke bukit bendera..apa lagi menapak la..bila lagi nak kuarkan peluh..;p


okeh truskan membaca dgn entri bergambar..


cantek jambatan pulau pinang nih..bangga jugakla ngan msia..huhu



view dr jambatan..



acara wajip bergambar..sila beratur yer nak beli tiket..


lepas beli tiket then beratur dlm bangunan dia untuk naik train ke bukit bendera..time ni la adam meragam suh dukung..klu ringan takpela jugak..;p


 beratur lagi..tp dah nak naik ketapi kabel dah time ni..


ketapi kabel nya cantek dan selesa..best laju plak tu..masa nak sampai ke atas tu dlm 10minit jer..



ni dr dalam ketapi kabel..ok la,mmg dorang had kan penumpang dlm ni coz tak ramai sgt dan berasak asak nanti..



wee...dah sampai atas dah..sampai2 je trus snap satu dulu sbb view dari atas ni cantek giler..








dah abis jenjalan kat atas tu kami pon turun dan trus menuju ke Padang Kota Lama untuk pekena....PASEMBOQ...



mari mari mari..kita layan pasemboq dulu na..sedap tak terkata..org kata klu gi penang tak sah klu tak makan pasemboq..
 


yg tadi tak cukup..then order lagi..


semua jenis jeruk buah ada..saya kureng sket jeruk nih tp klu jeruk buah kedondong suka la jugak..mil jer yg beli..

dah jenjalan dan makan kami pon balik hotel..
okies tu jelah buat masa ni..babai!nnti sambung lagi..

18 comments:

Qhaifa Nur said...

sedapnya pasemboq penang ni...
terliur bila tengok asam jeruk ni..

ainnoaraini said...

dah 2 tahun tak gi penang ni..
kakain dah terliur ni tim tengok jeruk tuu...

ada lagi ker jeruk tu boleh ler pos kat kak ain sikit...

JaJa'Z said...

emm..jelesss..sebab jaja tak jumpa2 jugak jalan nak ke bkt bendera tu...passembor tu area padang kota ke..tgk gaya keliling mmg mcm kat padang kota..

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

JELESSSS...KAK TIM DAPAT NAIK BUKIT BENDERA MINGGU LEPAS YANTY PI PENANG GAK TAPI TUTUP ..TAK TAU LAA NAPE...HAMPE...

qemaishak said...

Terliur jeruk2 ituuuu..sedapnya.

ibu MZW @ farah idayu said...

syoknya family kak tim rajin gi cuti2 yer...tapi part paling syok n terliur tgk jeruk ituu...oh!!

mamyharraz said...

cantik sgt view atas jambatan tu..P.Pinang salah satu tempat kesukaan tak pernah jemu! :)

terasa aura holiday lepas tgk pic kt atas bukit bendera tu..best bestt

Hanis Azla said...

klu akak jeruk2 tu suka juga.. tp pasembor mmg lagi suka.. he..he.. last pergi bukit bendera 2 tahun lepas.. sesat barat kami kat penang tu sbb pergi 6 buah kereta..

~izan~ said...

uishh ramai betul org time akak pegi ni.. time izan ari tu,boleh lenggang kangkong gi beli tiket ekeke. tp rasanya bkn cuti sekolah kot time tu. huhu...

yg penting dah sampai ke atas nun..cantik2 gmbr =)

tgk jeruk kecur air liur huhu...

munna said...

munna tak pernah lagi sampai ke Penang

Chekgu Azrine said...

haila...tims..laki org penang pun tak bwk lagi kami kat sini.. haru!!

ajak said...

asalam ... sodappp pasemboq turrrr ....nak skettt

Izan Ishak said...

tgk pasemboq tu terus rasa nak makan skrg juga kak tim...

lama dah tak jalan2 penang...

shaz said...

Sedap jeruk tu mama timmm!!!! :D

eB ezrin said...

tringtin n k pegi. tapi walopn dh 4 thn, kami msh x boleh nk ke penang... hati msh sedih. hu3

rATu kEBaYA said...

cantik gambar permandangan kat atas tu... pun suka jugak jeruk kedondong.

iizla said...

meleleh air liur tengok jeruk..saya dulu back in 2006 selalu ke penang. acara wajib, makan jeruk dan beli jeruk..

Cik Ina Do Do Cheng said...

tiba-tiba teringat raya tahun lepas cik ina duk penang 4 hari, jalan kat bukit bendera.bestkan mama tim.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...