PELABUR EMAS PERAK

January 12, 2011

begedil spesel

asslamualaikum...ha..sebagai pembuka entry new year ni nak share something.weekend aritu terhasil la menu baru nih..taraaa....


ni rupa yang dah siap dgoreng
 senang je buat dia..janji ade bahan..jalan!time buat nih,aku makan dgn meehoon sop..pun dbuat sendiri jugak.kalau nak tau care2 nak buat dia..jom checkout the ingredients..
bahannye terdiri daripada
~daging/ayam hancur,beli je kat supermarket belambak ade,yg ade brand cam ramly ke ape je asal halal..
~ubi kentang yg dah goreng hingga kekuningan..belah 4 ke,baru goreng..
~bawang goreng,yg goreng sendiri..
~daun sop n daun bawang..hiris je




bahan bahan nye


gambar lepas dbentuk bulat
 pastu gaul sumer bahan diatas tu dgn sket tepung gandum..ala ala je.bukan ape nak bagi dia tak bderai..then kepalkan bentuk bulat ke empat segi ke..sekati ar..cam gambar sbelah nih...
ok last skali celup kan kedalam telur yg dipukul..
pastu goreng ar apelagi..sampai kaler dia mcm gambar kat atas skali tuh..
dah siap..sonang bayitu..tryla ..mane yg tak reti reti lagi,tanyala jgn malu jgn segan...kih kih...





4 comments:

shaz said...

imah..kartun tepi ni kacaulah aku nak membaca..tensiiiii..hikkk

tims said...

shaz janji kartun ni cun cam tuan punye blog kan....kekekeke...

n u r k i m a said...

lau buat begedil mesti x penah jadi..bila nk goreng konfirm akan hancur..huhuhu..tp sy sgt2 suka begedil..hukhukhuk

tims said...

nurkima..klu hancur tu means kene kepal n padatkan btul2 kot,pastu mase goreng tu jgn kacau just tebalekkan n trus angkat..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...