PELABUR EMAS PERAK

June 15, 2012

weee....cak!! | trip to vietnam


Assalamualaikum semua....


Haa.. kenal lg tak? lama btul aii menyepi..hehe..ada ke yg igt pada blog picisan ini?..huhu kembali mengupdate setelah diseru oleh beberapa kenkawan yg bertanya..hehehe..ada jugak yg igt pada blog tak seberapa ini..tima kacih byk eh semua..(bajet retis)..


sebenarnya banyak cerita yg tergendala semenjak bertapa dr blogging aritu..tapi tak tau nak mula dgn crita apa dulu..bercuti ke beserah kuantan...bercuti ke bali dan vietnam semua tunggu q utk di update itupun klu cukup masa..huhu..
hurmm..nak mulakan dgn apa ek..klu langkau leh tak..kita crita pasal bercuti di vietnam jelah..crita ke bali pon dah basi kot..


ok kita mulakan trip to ho chi min city (HCM)vietnam..


Day 1






Sampai HCM airport trus ke hotel chek in..budak2 ni pon dah penat..rehat dlm 1/2 jam pastu dah lapar..trus turun dan menapak cari restoran vn halal yg terletak dalam 200 meter dr hotel kami..mmg awal2 dah google restoran ni so tak susah utk cari..




restaurant vn halal



restoran VN Halal ni not bad makanan nya..cozy sket..tapi satu jelah dia agak mahal sedikit..tapi redho jer sebab makanan halal susah nak cari yg berdekatan dgn hotel kami..nasi goreng pon dlm rm12.00 keatas..saya recomen jugaklah restoran ni..


ok dah makan..hari still awal lg baru kul 3pg time tu..so kita gi cuci mata dulu kat tempat nak nipiskan poket suami yg terkenal kat situ..hahaha..jgn marah yer en bos..nama tempatnya BEN THANT MARKET..
tempat syurga membeli belah..mmg rambang mata kat situ pastu jadi tamak kejap..haha..en bos senyum jer..so sesapa nak pegi kurang bwk baju coz nnti pasti ada "baju" baru akan di masukkan ke dlm bagasi anda..haha
tapi kali ni cuci mata jer yer tak beli apa pon sbb anak2 dah penat..tapi en bos jer yg sempat beli barang dia..so..esoknya  kami pegi lg ke situ pagi2 dah terpacak depan ben thant market.. 


tu...straight tu jer dah smpai ben thant market..kira2 10 minit dari hotel..peluh tiak jalan kaki..tapi yg syoknya  kat sni cuaca tak berapa panas..tghari sekitar 28-33 celsius..takdela panas terik sgt..








ok..kita smabung hari senin plak lak eh...masa tak mengizinkan..okies jumpa hari seni utk part 2 vietnam pulakk..babai..


*klu ada typo tu abaikan jelah..
sempat ke tak nak bw umah kenkawan ni..lama dah tak jenguk uolls..rindu..

21 comments:

kakcik said...

Ramai kawan2 dah sampai ke HCMC ni, kakcik juga yang belum.

ieedaz @ mama_isha said...

tak sabar nk tgu part2..hehe
teringin gak nak gi vietnam ni...:)

-Sara- said...

sambung lagi..best tgk cite org jalan2..kita tak penah gi lagii..huhu tah bilalahh..hehe

Chekgu Azrine said...

akan diusaha tahun depan..insyaAllah...huhu

Fieza79 said...

best nya edisi jalan2..sambung lg yaa..

Hanis Azla said...

bestnya.. akak teringin juga nak ke vietnam.. harap2 ada rezeki satu hari nnt..

MamaEma said...

bilalah nak jejak kaki kat sana ni...

miloais milo said...

patut lama menghilang
jalan2 makan angin kat luar negara rupanya...

sambung cepat nok!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

amboi bertapa dr blog pegi jenjalan ropenyeee..bestlaa ^__^

MrS. F!zA said...

wowieeee syiok lah kak tim asyik travel ja.. nak jugakkkkkk

MYA EL QAYREENA AZRYAN said...

besh...besh...beshnyaaaa kak tim....

kakchik@ella said...

KC pun baru balik dari HCMC. Dua kali pegi dlm sebulan. 12/14hb Mei dan 5/6hb Jun. best kan HCMC.

mamyharraz said...

lamanya tim menghilang..

bestnya holiday..cepat sambung next entry..nak tau apa ada kt HCM tu ;)

ratu siput said...

patutla lama tak nmpk tweet2.ehehe..bestnya dpt gi luo negara.ratu yg hsbnd keje arab ni pun tak mampu nk jejak lagi.so apa maknenya tu?ehehe...maknenya balik sini sudah keje... :)

ainnoraini said...

Belum pernah lagi sampai kesana...
Mcm seronokkan..insya allah kalau ada rezeki nk jugak pegi jlan2 kat sana tuu

✿.。M.C 。.✿ said...

Bila lah agaknye bleh jejln ke negeri org.. uhuks bestnye la haiii.. (^_^)

nn lylyn said...

berapa ek kak kos g sane? selamat x? macam nak plan g honeymoon..tp xtau ke mane lg

sy dah follow akak =)jom follow saya =) tq kak

ajak said...

asalam .. syokk jenjalan ...

Fai Shaklee said...

bestnye gi HCMC... bilalah agaknya fai nak ke sana..

- dieyana - said...

mesti la kenal...ehhehe...

wah, syoknye p sana..jalan2 makan angin sokmo ye..;-)

Ngo Minh Duc said...

I think you had an enjoyable trip to Vietnam.There is also a lot of things that you can explore.Hope to see you again one day in Vietnam.
Vietnam Tours

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...