PELABUR EMAS PERAK

June 18, 2012

Vietnam~Ho Chi Minh City part 2



Assalamualaikum..


meh ni nak sambung part 2 pulak..adoi jenuhla la sambung2 bagai..hehe..takpe dah janji kan kena la tepati..huhu..
ok..ni day 2..kami sewa driver dan keta nya sekali untuk pegi jalan2 sekitar bandar ho chi minh..


tempat pertama kami pegi ialah post office building ho chi minh city..


di dpn post office


dalam post office..rekaan di dalamnya sgt cantik dan unik..



sebenarnya saya pon taktau apa yg best nya pasal builing ni tapi sebab semua tourist pegi..so haruslah kami jejak kesana..maybe sbb rekaan buildingnya tu dan sebab sampai sekarang ianya masih di gunakan..so macam klasik la kan..

lepastu kami ke opera house pulak..ok turun hanya utk bergambar jer...






ok dah habis bergambar kami ke muzium istana pulak..atau namanya Palace of Independence..jom layan gambar..time ni budak2 ni dah penat..haih.. orang baru nak mula diorang dah penat..ni yg susah bawak dorang ni..tapi niat memang kami nak bwak dorang berjalan2..so kena la ikut walaupun penatkan..

posing di hadapan Palace of Independence..


ini di kawasan sekitar muzium ni..



haaa..ni driver merangkap tourist guide kami..ok dia senang bekerjasama..fasih berbahasa inggeris..lagi la senang nak comunicate kan..





dalam muzium..

ni la amoi vietnam..masa saya tgh jenjalan nak pegi ke tempat kereta..dia tetiba dtg kat saya..igtkan nak jual barang atau nak mintak tolong ambilkan gambar dia....tapi rupanya nak bergambar bersama saya..hahaha..tetiba rasa mcm bajet retis kejap..


hurmm...biasalalah dah penat jenjalan mesti la dah lapar kan..so kami makan di restoran halal four season..klu nak dibandingkan dgn restoran yg semalam rasanya mcm sama jer..harga pon lebih kurang.. 
restoran ni pon awal2 dah goole jugak..utk pengetahuan semua..kami hanya mkn di luar pada waktu tghari jer..mlm kami mkn maggi dan nasi beriani segera yg di beli dari msia lg di bilik hotel..sbb taknak kuar malam bahaya utk kami yg bawak anak2 ni..


ok dah stop dulu yer..esok ke lusa sambung lagi..tak larat dah ni..klu crita lg kang panjang lebau plak kang..boring lak..

okies babai..

*petang ai bw umah kenkawan yer..









21 comments:

- dieyana - said...

haruslah sambung, seronok baca citer org jalan2...

Chekgu Azrine said...

bestnya vietnam..tak sabar nak tgok entry shopink2 lak..hahaha

ratu siput said...

ratu ngah feel konon2 ratu lah yg ada kat tempat tim ni ha...gi vietnam :)

♥MAMASYAZA♥ said...

tang n3 shopping yang paling best...hehehehe. en. abah pegi dulu, dia bwk balik telekung, cantik2 sgt

Farah Shamsudin said...

bestnya gi sana.. kite lum sampai lagi tau. mayb sebab kite suka ke pulau kot.. tp my ibu dah 2 kali gi.. katanya best..

one day memang kena gi la..:)

Thanx ye dear sudi singgah blog kite..

JunAina said...

Jun nak gi weekend minggu depan..member2 bajet nak shopping raya. jun nak jalan2 aje...

kakcik said...

Dah alang2 ke tempat orang, rugi pula kalau tiada gambar kenangan, kan? :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

wah blogger fofuler uu..org vietnam pon nak gambar sama hihii


bahaya erk waktu mlm kat sana..

fadh leyanie said...

seronok jalan sefamily :)

kakchik@ella said...

KC pulak cuma ambek gmbr dpn Post Off tu je. Post off ni jadi tumpuan dan dipopularkan oleh Kerajaan Vietnam sebab senibinanya.

KC 2 kali gi Vietnam dalam sebulan sebab terlalu syok shopping. Chu Chi
Tunnel, Sg. Mekong .. suma kitorg tak gi. hehehe.

mamyharraz said...

bestnya.
terus pasang niat mau ke sini!

ewahh gitu..harap dptlah jejak kaki kesini mcm tim's&family :)

Nieda said...

Berapa sewa kereta sehari?

~Siti Hajar~ said...

waaaa bestnyer g Vietnam, anak2 la plg happy kan, cepat2 smbg part 3...hehe

nn lylyn said...

makanan kat sane ape yg best? byk yg halal x kak

Amie said...

Salam kenal Mama Tim, follower 321

~ yus ~ said...

Wah! Jalan2 sampai Ho Chi Minh dia sekeluarga rupanya. Suami je dah pernah sampai sini, saya dan anak2 belum lagi....huhu

miloais milo said...

best banget nok!

bila lah iols dapat jalan2 kesana!

wahida said...

cantik giler post ofis tu nok...

terkasima aku tgk...

Hanis Azla said...

gigih akak baca entry part yg ni dulu sebelum baca the latest one.. sbb takut ada yg tercicir he..he.. klu bawak anak mmg gitulah kan.. kita masih semangat, dia org dah penat.. tp mmg kena layankan mereka dulu, sbb klu tak dgn mood2 kita sekali merudum.. wah, ada org kejar nak ajak tangkap gambar.. peminatlah tu.. he..he..

Outbound di malang said...

seru nih :)
Nice blog :)
salam kenal sobat :)
di tunggu kunjungan balik.nya ya !terimakasih ...

nur said...

beznya jln2!!! hee..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...