PELABUR EMAS PERAK

March 6, 2012

Medan Ikan Bakar Tasik Idaman Bangi



Assalamualaikum..


Sempena beday en suami aritu kami sekeluarga pegi makan di Medan Ikan Bakar Tasik Idaman Bangi..
Lama dah tak mkn kat sni..kami suker pegi makan kat sni sebab ikan bakar nya sedap2
lagi satu sebab permandangan tasik yg nenarik perhatian saya..anak2 pon suker..
tenang jer masa makan kat sni..tp ketenangan itu tak tahan lama dek terpaksa mengawal 4org askar lari lintang pukang + melompat lompat sampai sumer org tgk..
langsung tak dpt nak kawal lg dah..bayangkan tempat ni di kelilingi tasik so bila dorang lompat2 memang berbunyi kuat lah..trus hangin satu badan..


tapi bila makanan dah sampai hati ku terubat la sket..ok bab harga kena abaikan jelah sebab nama pon ikan bakar so memang mahal sket..tp sekali sekala takpe kan papa haha..
tukang bayar pon senyum sampai telinga jer bila order..:)




ni view dari entrance tasik idaman..saya tak sempat snap so ni dr en google..



Biasalah dorang mesti la bg menu dia..tp tak tgk pon trus order jer ikan apa nak..







Main course..ikan talapia merah bakar berempah..huhu super duperr maveles..selain dr talapia.merah..ada talapia hitam, ikan pari,cencaru,ikan merah, siakap,keli bawal dan lain2..


Ikan siakap sweet sour..yg biasa order..rasanya ok blh tahan sedap jugak..



ni sup sayur campur...mantap sedap..asik mkn kangkung belacan n kailan jer kan sekali2 nak ubah selera lak..
oppss..lupa nak ckp selain ikan menu lain pon byk goreng2 pon ada..kerang rebus n bakar pon ada..




view tasik dari meja kami..terkesima ai..selalu dtg malam tp kali ni sampai awal sket kul 630 gitu..huhu



cantekkan..selera jer makan tu yg bertambah sampai 2 pinggan..haha..pecah rahsia..diet letak tepi time macam ni..


ni tempat karaoke..tp malam jer ada..


ok tq to PAPA sebab bawak kami makan aritu..nanti bawak lg ek..jasamu dikenang..;p
sekian sahaja review tasik idaman..
nak bw..okies babai..


18 comments:

LYAfrina said...

wowww.. sedapnyer..sgt2 mgiurkan

wida said...

ikan bakar tu paling tak tahan..tgk gmbr pon tau sedap..hiks

Izan Ishak said...

bestnya kak... rasa nyaman je kan makan tepi tasik. boleh bertambah2 nasi tanpa sedar kalau gi sini selalu...

mama maman aka yana said...

Mmg terbaik la kat sana.. tp tak tahan time byr je la kann.. mama kena cuba dtg mlm.. lg besh...:)

ratusiput said...

ratu kalau bakar2 mmg ske pari bakar.teringat2 sampai arini walau dh makan aritu.cam tak puas.kalau ikan lain tu ske stim...3 rase...sweet sour.tp biasa mmg slalu order 3 rase je.hai...sedapnye la kan makan ikan...nk masak sndiri malas.ehehe.cantik view tasik tu..

sakila's craft said...

sedapnya...teringin nak sampai....tq sbb bg idea nak mkn kat mana lepas nih....boleh cintan cintun ngan en. abg nih....tq

mamyharraz said...

birthday tanpa makan2 mmg tak lengkap..family sy kalau sesapa turn birthday sebolehnya nak luangkan mkn besar sama2 ;)

menu2 kt atas tu kesukaan sy! sedappnya :D

munna said...

sedapnya menu tu kak...terliur sudah....

Hanis Azla said...

pernah lalu area tu.. tp tak pernah singgah makan.. nnt2 bolehlah akak pergi makan kat situ.. nampak mengancam jgk menu2nya..

qemaishak said...

Suasana tenang, makanan sedap mmg makan bertambah xsedar la kan hihi

ajak said...

mama tim ... memang sodappp ...tq.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

perghhh air lior sy dah melimpah ruah ni !

shaz said...

Lama jugak tak pegi situh. Salu mmg pegi malam. Tgk g,br i baru tau ghupernya. Hehee

MrS. F!zA said...

mmg sedap kalo bakar berempah..dlu sllu mkn kt yankies hut bangi..mcm ni jgk ikan bakar berempah..mmg terbaik..

inazamri said...

talapia bakar tu buat terliur je....

Chekgu Azrine said...

Kat bangi tims?xtahu pun ada tmpt mkn sedap kt sini...huhu..nti blh try

Kakzakie said...

Kakak tergoda dgn ikan tu tim - sedap makan sambil santai menikmati cantiknya pemandangannya...

Liza @ Adzriel AB said...

kak liza yg dok bangi pun belum pernah pergi... harus cuba ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...