PELABUR EMAS PERAK

December 21, 2011

Pegi berpicnic ke Port Dickson

Assalamualaikum..


Weekend aritu dah kami berpicnic ke pee dee..lama giler tak gi berkelah rasanya..so cuti skolah ni la yg perlu dimanfaat kan bersama2..tak lama lagi dah skolahkan.yang sonok sgt budak2 ni la..nak mandi laut katenyeee..
so saya dgn semangatnya pepagi dah buat nasi lemak utk dibawa ke pd..kami berkelah pagi..kul 8pg dah bertolak coz nak dapat port baik punyer..kalau nak diikutkan mmg la banyak tempat utk berkelah..tp saya nak carik tempat yg selesa,air laut bersih dan blh mandi dan kurang ramai orang..so akhirnya jumpa jugak port tu..

posing dulu dlm keta sementara tgh jem..pd jem?tu standet..kalau weekend kat pd mmg jem..nak dtg pepagi..tp ni kebetulan 1jalan ditutup coz angkatan tentera ada acara marathon..

dah sampai port yg dicari cari..snap 1gamba dulu..hahaha..xcited sbb tangkap menggunakan "baby" baru ku..time ni mmg takde org lagi..ada 2 3 keluarga jer..


kalau kami cpt sikit jer td mesti dpt wakaf tu..tempat yg kami dpt ni pon ok dah..tp kalau hujan takde tempat nak berteduh..takpe next time kena cpt lagi..


ni lah tempat yg kami dpt..walaupon dah cepat,tak dpt tempat wakaf tu..tp sini bagus sbb dia dah sediakan tempat2 khas utk berkelah..dia buat tempat yg ada bersimen camtu..yg bestnya redup jer coz byk pokok2 ala pine gitu..ktorg siap bwk dapur kecik dan kuali lg..;p



cantekkan pantai dia..blh dikatakan bersih la..lagipon tak berapa ramai sgt org..takla pening tgk kalau ramai sgt..banana bot mahai giler..sorang 15hengget..tak kose ai nak naik..



parking keta kat tepi jalan..ok byk parking,tp kalau lambat sket mmg tak dpt la parking..



bersiap sedia utk mandi..



siapkan adam dulu..




nampak tak kat ujong sana ramai org kan..tp kat bahagian sni kurang manusia sket..



best oo..time ni air pasang lg best..tp dlm masa yg sama kena berhati hati..tak boleh terlepas pandang budak2 ni..kalau tak selalu tgk,tu yg tau tau dorang dah pegi ke tempat yg dalam..time ni saya blm mandi lg..kena jaga barang..ikut giliran kaedahnyew..



bercanda di pasiran pantai..










kawasan sekitar..kat sini tandas dan bilik mandi disediakan..bayar 1hengget dewasa utk mandi n kanak2 50 sen..bilik mandi pon selesa..tak la mcm ada tempat tu..nak masuk pon tak lalu..



buat projek empangan..



dah mandi..trus lapar..chef the mision blm masak..;p
ada pakcik jual dadih.. singgit satu..strawberi ade coklat ade..



chef the mision kepala tak nampak..hahaha..masak nugget n ayam goreng segera jer..bila mkn panas2 semua licin..


ayam goreng segera..



one last snap..ok abis dah semua makanan..dah mandi makan semua..
nampak mcm nak ujan..so cepat2 kemas masuk barang dlm keta..
kami gerak dlm kul 2 lebih..sampai umah semua dah kepenatan dan sambung tido semula..

okies babai semua..nak bw jap kalau broadben kesayangan saya ni laju..nak upload satu gamba ni pon ambik masa 5minit..puii!!

p/s:Ingat nak pegi berpicnic lagi ke sini 31hb ni..sapa nak join..haha..buat pot luck,saya chop tempat..ngeh ngeh..






20 comments:

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

seronok ya pegi pantai..sy lama dh x pegi :)

~izan~ said...

izan penah dtg tp tak mandi pun sbb time tu ramai kemain org.nk nampak air pun payah haha!

rajin akak bwk kuali bagai,baru betul2 berkelah ni hehe

Hanis Azla said...

wah bestnya berkelah2.. siap masak kat situ lagi.. kat belah mana agaknya port baik tu ekk??

qemaishak said...

area mana ni kak?teluk kemang ke pasir panjang?, nampak best pastu toilet ok, memang sesuai la nak piknik ni..

Qhaifa Nur said...

seronoknya picnic...last pergi PD masa raya baru ni..rasa nak datang lagi..

dasyat tu siap goreng ayam lagi..best, best..

- dieyana - said...

wah...seronoknya, inilah yang dinamakan piknik yang sebenar-benarnya....teringat piknik dgn famili masa kecik2 dulu...bawak bekal, hampar tikar, makan2...best!

ratusiput said...

bdk2 mmg suke kalau bwk theme park atau tepi laut ni.mmg tak igt nk blik.wah...mmg syok ni kalau masak2 ditepi laut...makan panas2 pas mandi mmg lapar lak tu...syok :)

~ yus ~ said...

amboi tims. Siap bawa kuali dan dapur tu! Pakai gas apa masak? Bawa tong gas sekali ke? Seronok tengok tau!

sekamar rindu said...

salam....

bestnya mandi laut...dah lama saya tak ke PD..nampak gayanya saya kena pergi juga la ni...

Nurulhuda|Adlie said...

seksanya abg razak oiii, ke seksi, haha

So Shy Lady said...

mmng best bcanda d tpian pntai! siap2 main msk2 tu. best2x tp musim hujan ni pyah skit ptg2 hujn kan.

ainnoraini said...

wahh..seronoknya mandi manda...dah lama tak gi PD bawak budak2 tu mandi laut...mesti berselera makan2 mcm tukan...


psstt...ingatkan tau pasal gedering tuu..takpe..insyaAllah akan ada lagi tau..pasti kakain akan bagi tau tim...teringin nak jumpa jugak ni...

Fieza79 said...

best nya berkelah mcm tu..dh lama tak buat tau..huhuu dgn ada nya baby tk merasa lagi kot nk bt cmtu..mesti bby rimas tmpt cmtu..huu

Chekgu Azrine said...

arghh..tension betul tgk entry ko tims.. aku nak sangat g pd tau!!!

hahaha..meroyan sat!!

luahfikiran said...

SALAM,
BILA BERSAMA ANAK2, MEMANG SERONOK. TAK TAHU KEADAAN PD SEKARANG INI ... DAH LAMA SANGAT TAK KE SANA WALAUPUN TAK SEJAUHMANA DRI BBB INI

MamaEma said...

wow..siap bergoreng lagi...

JaJa'Z said...

wah! piknik..jaja pun dah lama tak piknik..last pun rasanya thn lepas kot..tak pun awal thn hari tu..tapi tang bawak dapur yg best tu...bleh main masak2 lagi..syok2..jaja pun dah lama sangat2 tak gi pd..tapi blah sana takde sadara mara..paling dekat pun adik yg dok seremban tu je lah..insyallah one day bleh gak ke sana..

Huraizah said...

Huhuhu...
Bestnya kak tim...
Nnti sy nk ikut blehhhh?? Tapi dok jauh ni... Perlis..

MrS. F!zA said...

wah cantikkkk gambar2 dgn baby baru! syioknya kaktim, tgk budak2 main empangan sendiri..

siap goreng ayam n nugget..best berkelah smbil masak2..haihhh!

Cik Ina Do Do Cheng said...

seronoknya, siap mengoreng ayam ngan nugget sekali. lepas mandi mesti lapaukan : )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...