PELABUR EMAS PERAK

September 21, 2011

cerita tentang pelaburan emas


Assalamualaikum..


mood arini tak bape sehat..batuk2 +sakit tekak..
rasa cam nak demam..memang mood nak mengadap blog ku semakin menjauh
tapi aritu dah janji nak crita pasal emas kat uolls
dan jugak pada yg bertanya kat facebook..rina avail,mama ema,wida dan chekgu azrine..

yg sebenanya saya kurang ilmu pasal emas..tp en suami lebih tahu
sebab dia yg buat semua urusan jual beli pajak emas ni..
saya hanya mendengar ape yg dia crita pada saya..
so saya kongsikan disini..
ringkas je yer..

~harga emas sentiasa naik sejak dari dulu,cuba igt balik harga emas 10thn lepas masa nak beli cincin masa nak kawen dulu..pastu bandingkan harga hari ni..kenaikannya tidak kurang 25% setahun..
~simpan emas pon boleh buat buat duit dgn keuntungan kenaikan harga pada masa itu
~beli emas utk sendiri pon dapat komisyen 1% dan bila jual balik dapat 0.5%..

Contoh

Harga emas tulen 999 pd Januari 2011 =RM 146/1gm
Harga emas tulen 999 pd hari ini(setakat pukul10.15pg)=RM198/1gm

Ini baru haraga utk 1gram saja..
so uolls kirala sendiri bape untungnya kalau beli emas yg beratnya 10gm,20gm,50gm atau 100gm
teknik mengaut keuntungan ialah dgn membeli-pajak-membeli-pajak
Inilah rahsia kekayaan pelaburan Emas Tulen fizikal 999.9
mungkin ada tanya seperti ini 'mana nak dpt modal yg byk utk beli emas'?
tepok dada tanyala hati..nak seribu daya
yelah bukan semua org ada modal utk melabur
tp anda boleh melakukannya dgn pinjaman peribadi dr bank

kalau nak tggu kita dpt modal yg byk baru nak beli emas..
alamatnya entah bila lah kan..
so jgn takut nak beli emas..Insyallah anda akan mendapat keuntungan..

untuk keterengan lanjut layari sini utk langkah permulaan kekayaan anda..


*selain dari emas 999,silver pon blh membuat keuntungan tau..

15 comments:

~izan~ said...

huhu.ramai dah yg berjinak2 dgn emas punya investment ni..menarik..tp kena tnya tukang cari modal dulu hehe

- dieyana - said...

alhamdulillah, semakin ramai yg sedar tentang kepentingan menyimpan emas, dieyana dan suami pun skrg sedang berjinak2 ke arah ini....inilah sebenarnya yang dituntut dalam Islam....mudah-mudahan yang lain2 turut sedar akan hal ini. tak dapat beli bnyk, beli skit dulu..... skit2 lama2 jadi bukit kan, sekali dah berkecimpung dalam dunia emas, berkali2 ganda kepuasan yang kita perolehi. insya-Allah....

(psst, mamatims join public gold ke apa?)

Aku Ibu Muda said...

betul2..kalau tggu yg segedebuk baru nak beli...alamatnya masa tu yg kepingan plg ringan pon dah beribu2 nilainya :)

kebetulan, sy pon sharing psl pelaburan emas...tp sekadar apa yg sy tahu je lah...

dah ada sampai part3 :)

wida said...

tq share info ni.
hr tu bila bc psl pelaburan emas ni..terus cr info kat google.
nnti kalau dpt bonus lebih sikit nak bukak jugak lah pelaburan emas ni..hehe

ainnoraini said...

menarik ni..boleh la try pelaburan ni pulak..hasilnye pasti lumayan kann...

Fieza79 said...

dah lama tak membeli brg kemas...sebab emes mahal tapi ye la utk pelaburan masa depan mmg bagus beli emas byk2 skrg ni...

Hanis Azla said...

hari ini byk membaca entry ttg pelaburan emas.. terasa berminat pula..

Puan Kutu said...

wow memang untung...tp sy belum cuba lg.klu ada modal nak jugak..:)

-Sara- said...

aah betollah..pelaburan emas ni menguntungkn sbb harga mmg naik setiap hari.. mmg bleh jd makcik kayolah! hehe :D

So Shy Lady said...

salam mama tims

akak hari tu ada la skit modal mmng nk bli emas cdngnya tp hb suggest bli rmh. so akk dh bli rmh


insyaAllah, ada rzki nk invest bli emas gak

MamaEma said...

CUBA BELI YANG KECIL2 DULU KAN

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

paling rendah berapa pelaburannya?

e.l.i.z.@ said...

eli tggu hubi je la invest..eli mmg tak layak nk wat loan pun..setakat ni beli utk sendiri pakai je la..tp mmg terasa sgt harga emas tu makin lama makin mahal

mommie yuyu said...

good info.yuyu baru nk buat maybank gold investment.tq mama tims

CuTeMiUt78 said...

yup.. memamg pelaburan emas ni.. berbaloi2 keuntungannya.. teringin gak nak mencuba.. tapi blm ada modal

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...